Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Tuskas: Europos Sąjunga pasiruošusi bet kokiam „Brexit“ scenarijui

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienį patvirtino, kad su Londonu sudarytas susitarimas dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos yra geriausias įmanomas, bet pridūrė, kad Bendrija yra pasiruošusi bet kokiems „Brexit“ scenarijams.
„Brexit“ priešininkai prie Didžiosios Britanijos parlamento
Donaldas Tuskas: Europos Sąjunga pasiruošusi bet kokiam „Brexit“ scenarijui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu (JK) Bendruomenių Rūmai šį susitarimą atmes, atsidursime, kaip prieš kelias savaites sakė premjerė (Theresa) May, prieš neigiamą alternatyvą: nebus sutarties arba apskritai nebus „Brexit“. Mums lieka ši vienintelė alternatyva“, – atvykęs į Argentiną dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime per spaudos konferenciją Buenos Airėse sakė D.Tuskas.

„Patikinu jus, kad Europos Sąjunga pasiruošusi bet kokiam scenarijui“, – pridūrė jis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May
AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May

Anksčiau penktadienį Th.May sakė, kad dėl visas įmanomas pastangas, kad Britanijos įstatymų leidėjai per gruodžio 11 dieną vyksiantį balsavimą palaikytų jos vyriausybės su Briuseliu suderintą „Brexit“ susitarimą.

ES lyderiai praeitą sekmadienį per nepaprastąjį Bendrijos viršūnių susitikimą pasirašė sutartį dėl Britanijos išstojimo iš bloko ir papildomą politinę deklaraciją dėl ateities ryšių.

Dabar „Brexit“ sutarties projektas turi būti patvirtintas Britanijos parlamento ir europarlamentarų. JK parlamentas dėl šio dokumento balsuos gruodžio 11 dieną. Planuojama, kad Britanija ateinančių metų kovo 29 dieną iš ES išstos bet kokiu atveju, net jeigu „Brexit“ sutartis nebūtų priimta.

Kaip praneša šalies žiniasklaida, vis labiau baiminamasi, kad potencialiai chaotiškas „Brexit“ be sutarties scenarijus tampa vis labiau tikėtinas, nes dabartinį susitarimą skeptiškai vertina ne vien britų opozicija, bet ir dalis pačios Th.May Konservatorių partijos įstatymų leidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius