-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Tuskas ragina padėti Bulgarijai stiprinti jos sienų apsaugą

Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas kitą savaitę Bratislavos viršūnių susitikime dalyvausiančius lyderius paragins prisidėti prie Bulgarijos sienos su Turkija apsaugos stiprinimo, siunčiant savo pajėgas ir įrangą. Apie tai jis pranešė lankydamasis Taline.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / 15min nuotr.

Europos Sąjungos 27 valstybių lyderiai, kurie kitą savaitę be britų atstovo susitiks Bratislavoje, aptars planus, kaip stiprinti Bendrijos saugumo ir gynybos priemones po to, kai Britanijos gyventojai nubalsavo už išstojimą iš Sąjungos.

„Kitą savaitę Bratislavoje aš kreipsiuosi į visų 27 valstybių lyderius, (prašydamas) skirti realią operatyvinę paramą Bulgarijai, apsauginiais ir įranga, jos sienai su Turkija saugoti“, – D.Tuskas sakė po susitikimo su Estijos ministru pirmininku Taaviu Roivu Taline.

Per Bulgarijos ir Turkijos sieną eina vienas pagrindinių migrantų ir pabėgėlių kelių, kuriuo nuo konflikto Sirijoje bėgantys žmonės bando patekti į Europos Sąjungą, susiduriančia su didžiausia migrantų krize savo istorijoje.

Tačiau Europos Sąjungos pastangas pažaboti šią krizę žlugdo solidarumo stoka su šalimis, kurioms tenka didžiausia atvykstančių migrantų našta, kaip Graikija ir Italija.

D.Tuskas pastarosiomis dienomis rengia konsultacinius susitikimus su šalių vadovais ES valstybių sostinėse prieš viršūnių susitikimą Bratislavoje, kur bus kalbama apie šalių bendradarbiavimo stiprinimą saugumo srityje ir Europos ateitį po birželį įvykusio balsavimo, kai Didžiosios Britanijos žmonės apsisprendė pasitraukti iš ES.

Vėliau penktadienį lankydamasis Stokholme D.Tuskas turėtų atskleisti daugiau detalių apie rugsėjo 16-osios viršūnių susitikimo Bratislavoje planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius