-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Tuskas: vienos Europos valstybės idėja yra „iliuzija“

Nerimaudamas dėl to, kad antieropietiški jausmai kursto žemyne nacionalizmą, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ketvirtadienį sakė, kad Bendrija privalo „neleisti radikalams“ įgyti galios, sudarydama sąlygas piliečiams jaustis saugiems per dabartinę migrantų krizę.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.Tuskas prisidėjo prie kitų lyderių per debatus Romoje dėl Europos Sąjungos (ES) padėties.

Nacionalistai ir antieuropietiški jausmai sustiprėjo per rinkimus keliose ES valstybėse. Nuogąstavimai dėl migrantų antplūdžio tampa išbandymu svarbiam ES pasiekimui – Šengeno zonai, nes kelios šalys jau stato ar planuoja fizinius barjerus.

„Šiandien turime pripažinti, kad ši svajonė apie vieną Europos valstybę su vienu bendru interesu, su viena vizija, ... viena Europos valstybė ... buvo iliuzija“, – sakė D.Tuskas.

Buvęs Lenkijos premjeras taip pat sakė, kad ES išgyvena „tikrai rizikingą ir sudėtingą“ momentą.

Skubus Briuselio tikslas, sakė D.Tuskas, turi būti „įtikinti mūsų piliečius“, kad galime užtikrinti šį saugumo ir stabilumo jausmą „vėl įvesdami efektyvią mūsų išorinių sienų kontrolę“.

Tokia strategija gali „sustabdyti radikalus“, surengusius „žygį už valdžią“, sakė jis.

Daug ES išorinių jūros sienų nuolat pažeidinėja žmonių kontrabandininkai, kurie iš Libijos išsiunčia plaukioti netinkamus ir sausakimšai migrantų prisėdusius laivelius Italijos, Graikijos ir kitų pietinių valstybių link. Šimtai tūkstančių pabėgėlių buvo išgelbėti jūroje, atvežti į ES ir siekė prieglobsčio Bendrijos valstybėse.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris, kalbėdamas apie migrantų krizę, sakė, jog „staiga mums paaiškėjo, kad ne visi pritaria“ ES pažiūroms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius