-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo nuomonės kaita: dar 2014 metais vadino Rusiją „didžiausia prieše“

Išrinktasis JAV prezidentas dar 2014 metų kovo mėnesį tikino, kad didžiausią grėsmę Amerikai kelia Rusija, ir vadino ją „didžiausia geopolitine prieše“.
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši retorika, kurią D.Trumpas plėtojo beveik prieš trejus metus, Rusijai užimant Krymą, visiškai skiriasi nuo dabartinės jo pozicijos ir raginimų atkurti gerus dvišalius santykius.

NBC ir „Fox News“ televizijose pasirodžiusiuose interviu D.Trumpas ragina smogti Rusijai ekonominių sankcijų būdu, teigdamas, kad tai būtų geriausias ginklas. D.Trumpas taip pat pritarė vėliau išjuoktam respublikonų kandidatui Mittui Romney, pabrėžusiam Rusijos grėsmę.

„Na, Mittas buvo teisus ir jis visada buvo teisus, kai debatuose paminėjo Rusiją kaip pagrindinę priešę. Rusija išties yra didžiausia problema, ir, žinote, Rusija išties yra kažkas rimto“, – 2014 metais D.Trumpas aiškino žurnalistams.

„Jis teigė, kad tai didelė problema, ir visi iš jo juokėsi, ypač kai kurios žiniasklaidos priemonės“, – pabrėžė D.Trumpas, turėdamas galvoje CNN.

„Jie juokėsi. Pasirodė, kad jis buvo visiškai teisus. Pažiūrėkite, ką jie daro su Iranu... Arba Sirija... Kaip jie kontroliuoja situaciją visur“, – dėstė D.Trumpas.

Tų metų kovo 3-iąją per interviu televizijai „Fox News“ jis dar kartą pasmerkė Rusiją ir pagyrė M.Romney poziciją.

„Na, Mittas Romney išties buvo teisus ir niekas nemanė, kad jis buvo teisus, bet pažiūrėkite į Obamos reakciją, pažiūrėkite į tai, kas dabar vyksta“, – Rusijos veiksmais Ukrainoje piktinosi D.Trumpas.

Jis pridūrė, kad geriausiai „ekonomiškai silpną Rusiją“ paveiktų sankcijos.

VIDEO: March 24, 2014 Fox and Friends

Šį savaitgalį, kalbėdamas su britų „Times of London“ ir vokiečių „Bild“ žurnalistais, D.Trumpas pareiškė, kad sankcijos Rusijai gali būti nutrauktos, o Krymo aneksija pripažinta, jei Rusija sutiks dėl branduolinio ginklo mažinimo susitarimo.

Tame pačiame pokalbyje D.Trumpas pabrėžė, kad NATO yra atgyvenusi organizacija, kurios narės per menkai ją finansuoja, o Europos Sąjungai gresia suskilimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius