-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo teisininkai nesėkmingai bando tramdyti nepaklusnius Baltuosius rūmus

JAV prezidento Donaldo Trumpo teisininkų komanda bando įvesti disciplinos Vakariniame Baltųjų rūmų sparne, kuris nepasižymi didele drausme, tačiau suvaldyti prezidentą sudėtinga, rašo „politico.com“.
Donaldas Trumpas Baltuosiuose Rūmuose
Donaldas Trumpas Baltuosiuose Rūmuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teisininkai, ir su vidinėmis diskusijomis susipažinę atstovai patvirtina, kad Baltųjų rūmų atstovams ir pačiam prezidentui yra primenama, jog rizika dabar didelė, kuomet specialūs tyrėjai ir Kongresas tikrina kiekvieną judesį. Todėl maži neatsargumai gali išvirsti didelėmis problemomis ir dėl to visi turi laikytis taisyklių, kurių nemėgsta.

Rusijos klausimais D.Trumpo teisininkai siekia atskirti prezidentą nuo jo sūnaus Donaldo Trumpo jaunesniojo ir jo teisininkų. Taip pat ir nuo patarėjo Jaredo Kushnerio ir kitų jo patarėjų. Mat baiminamasi, kad išblukusios ribos galėtų sukelti nereikalingų problemų, teigia informuoti šaltiniai. Teisininkai bandė blokuoti D.Trumpo kariaunos dalyvavimą susitikimuose, ir įspėjo, kad jie kaip pašaliniai asmenys gali tapti liudininkais arba gali būti priversti patys samdytis advokatus.

D.Trumpas, kaip įprasta jo laisvam vadovavimo stiliui, dažnai į susitikimus kviečiasi daug žmonių ir kartais teisininkų klausia patarimų žmonėms, kurių jie neatstovauja, informavo Vakarų sparno pareigūnai. Tuo pat metu, dauguma Vakarų Sparno pareigūnų neturi savų teisininkų ir taip pat kartais teiravosi teisininkų, kurie jų neatstovavo, pagalbos.

Pastaraisiais mėnesiais tyrimai dėl ryšių su Rusija užėmė didelę dalį Baltųjų rūmų laiko, ir tai, kiek prezidentas su savo patarėjais seks teisininkų rekomendacijomis, gali parodyti, kokio masto nesutarimai yra Vakarinio sparno viduje.

„Tai žmonės, kurie niekuomet nėra buvę vyriausybėje. Iš tiesų, būti Baltuosiuose rūmuose dabar gana įtempta, kuomet atliekamas specialus tyrimas“, – sako Mattas Schlappas, su prezidentu George'u W.Bushu dirbęs konservatorius.

Anot jo, Baltųjų rūmų darbuotojai supranta, kad jie „pasirašė ne tokiam darbui ir tai atima labai daug laiko, jie atėjo dirbti prezidentui, kuriuo tiki ir įvykdyti savo darbotvarkę.“

Teisininkų komandai pavyko su D.Trumpu be jo bendražygių susitikti antradienį. Tačiau vyriausiasis advokatas Marcas Kasowitzas šiame susitikime nedalyvavo.

Teisininkai, o ypač M.Kasowitzas, yra itin sugluminti vidinių nesutarimų Vakariniame sparne. Juos suerzino, kad apie didelius pokyčius jie sužino vos prieš jiems įvykstant. Taip buvo ir šeštadienį, kuomet „New York Times“ paskelbė straipsnį apie D.Trumpo jaunesniojo susitikimą su Rusijos vyriausybės lobiste.

Teisininkai, o ypač M.Kasowitzas, yra itin sugluminti vidinių nesutarimų Vakariniame sparne.

D.Trumpo teisininkai apie šią istoriją nieko neįtarė iki pat šeštadienio popietės. O tai, kad prezidentas dalyvavo sūnaus pranešimo rengime lėktuve „Air Force One“, jie sužinojo tik po papildomo straipsnio, paskelbto antradienį. Juos taip pat erzina ir nesustabdomi D.Trumpo pranešimai socialiniame tinkle „Twitter“, remdamasi neįvardijamais šaltiniais rašo politico.com.

JAV prezidentų nesutarimai su jų teisininkais nėra tokie neįprasti. Buvęs prezidentas Barackas Obama kartais nesutardavo su Baltųjų rūmų teisininkų patarimais, ypač tuomet, kai jie nesutapdavo su prezidento veiksmais.

Būti D.Trumpo teisininku yra itin nedėkingas darbas, kadangi prezidentas mano, kad jo teisininkai gali automatiškai panaikinti visas problemas. Nepasitenkinimas, kurį D.Trumpas dabar reiškia M.Kasowitzo atžvilgiu, panašus į jo nepasitenkinimą kitu Baltųjų rūmų advokatu Donu McGahnu. Pastaraisiais mėnesiais D.Trumpą erzino tai, kad D.McGahnas nepajėgė išnaikinti tyrimų dėl rinkimų kampanijos. To nepajėgė ir D.Trumpo pasamdyti asmeniniai teisininkai Rusijos klausimais.

D.Trumpo teisininkus itin erzina tai, kad D.Trumpo šeima nuolat būna šalia ir dalija savus patarimus. M.Kasowitzo nesutarimai su J.Kushneriu tik auga.

Daug problemų kyla dėl to, kad D.Trumpas patikina savo teisininkus, jog supranta jų patarimus. Tačiau tuomet jis jų nesilaiko, pažymėjo vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Jam sako, nedaryk to, nedaryk to, o tuomet jis parašo „Twitter“ žinutę. O tuomet pokalbiai prasideda iš naujo“, – patikino neįvardytas asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius