-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donbaso gyventojai vieną dieną pradėjo gyventi šešis kartus blogiau

Ukrainietis Viktoras iš Donecko tvirtina, kad Donbaso krašto žmonės per karą kone iškart pradėjo gyventi šešis kartus blogiau. Priežastys dvi. Pirma – Ukraina nustojo finansuoti šį kraštą, todėl grivina buvo „išplauta“ iš Donbaso. Antra – Rusijos įlietas rublis buvo pardavinėjamas ne pagal realų kursą, o žymiai brangiau.
Kainos Donecke
Donecko prekybos centruose specialios nuolaidos taikomos valstybės tarnautojams. / Donecko gyventojų nuotr.

„Buvo metas, kai už vieną griviną duodavo 30 rusiškų kapeikų, nors realus kursas – beveik 2,7 rublio. Dabar Donecke visur atsiskaitoma rubliais“, – pasakojo Viktoras, šiuo metu gyvenantis iš 75 eurų pensijos.

Produktai Donecke yra du, o dažniau tris kartus brangesni nei Ukrainoje. Trūksta įvairiausių prekių ir produktų. Beveik viskas įvežama nelegaliu būdu, prieš tai sumokėjus duokles okupuotos teritorijos „pasieniečiams“.

Jei nori išgyventi, turi važiuoti į neužgrobtą Ukrainos teritoriją per kelis pasienio postus. Rizikuoti savo gyvybe bei sveikata dėl pigesnių produktų. Vienam asmeniui leidžiama įsivežti tik 50 kilogramų produktų.

Viktoras paskaičiavo, kad Donbasas kone per dieną pradėjo šešis kartus blogiau gyventi. Trigubai sumažėjo uždarbis, o produktų kainos tris kartus padidėjo.

Iš tiesų yra dar blogiau, nes nėra ne tik pinigų, bet ir darbo: „Kur žmonėms dėtis? Niekas mūsų nelaukia nei Ukrainoje, nei Rusijoje.“

Kiek gi kainuoja produktai Donecke? „Kinder“ siurprizas – 50 grivinų, o ukrainietiškame Dniepropetrovske – 16. Grietinė Donecke – 45 grivinos, o Zaporožėje – 15. Vaikiškas sūrelis okupuotoje teritorijoje – 19 grivinų, o Mariupolyje – 7.

Dniepropetrovske kilogramą bananų galima įsigyti už 30 grivinų, o Donecke jau bananai kai kur nebesveriami, o pardavinėjami po vieną vaisių. Už jį – 22 grivinos.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius