-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 03 /21:30

Doneckas ir Luhanskas gali netekti ypatingojo statuso Ukrainoje

Ukrainos valdžia gali atšaukti įstatymą, kuriuo Donecko ir Luhansko sritims buvo suteiktas ypatingasis statusas, pirmadienio vakare kreipdamasis į tautą pranešė prezidentas Petro Porošenka.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis pabrėžė, kad Kijevas nuo pat pradžių laikėsi Minsko protokolo, tačiau teroristai šalies Rytuose įsipareigojimus nuolat pažeidinėjo, todėl Ukrainos centrinė valdžia taip pat gali koreguoti savo veiksmų planą.

Mes esame pasirengę įstatyme numatytas platesnes galias suteikti teisėtai išrinktoms vietos valdžioms, bet ne banditams, kurie patys save karūnuoja carais, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

Specialusis dalies Donbaso statusas antradienį bus svarstomas Nacionalinio saugumo ir gynybos taryboje. „Mes nuosekliai išanalizuosime situaciją ir nuspręsime dėl būtinų pokyčių – atsižvelgiant tiek į optimistines, tiek į pesimistines prognozes“, – sakė Ukrainos vadovas.

P.Porošenkos teigimu, priimdama įstatymą Ukrainos valdžia Donbaso gyventojams ir visam pasauliui parodė norą deeskaluoti situaciją Rytų Ukrainoje, tačiau teroristai į tai nekreipė dėmesio. „Mes esame pasirengę įstatyme numatytas platesnes savivaldos galias suteikti teisėtai išrinktoms vietos valdžioms, bet ne banditams, kurie patys save karūnuoja carais“, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

VIDEO: Petro Porošenkos kreipimasis į tautą

Spalio viduryje P.Porošenka pasirašė įstatymą, pagal kurį Donecko ir Luhansko sričių rajonams suteikiamas ypatingas statusas. Tuomet skelbta, kad pagrindinis šio sprendimo tikslas – normalizuoti padėtį regione, atstatyti teisinę sistemą, konstitucines teises. Tokia tvarka turėjo laikinai galioti trejus metus. 

Ypatingojo statuso suteikimas buvo aptartas derybų Minske rugsėjo pradžioje metu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius