Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 28 /2014 04 29

Donecke diversantai užpuolė patriotus

Pirmadienio popietę Donecke kelios dešimtys lazdomis, geležiniais strypais ir grandinėmis apsiginklavusių vyrų užpuolė už šalies vienybę pasisakančius ukrainiečius, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Donecke diversantai užpuolė patriotus
Donecke diversantai užpuolė patriotus / Kadras iš filmuotos medžiagos

Skelbiama, kad sužeista 14 žmonių. Jiems prakirstos galvos, sužalotos kojos. 

VIDEO: Donecke diversantai užpuolė patriotus

Live streaming video by Ustream

Video streaming by Ustream

Tarp sužeistųjų yra ir žurnalistas Jevhenijus Šibalovas. Jis pasakoja ėjęs taikių protestuotojų kolonos pabaigoje, kai staiga iš kiemų ir skersgatvių pasipylė žmonės su lazdomis – jie pradėjo mušti sugautus ukrainiečius, į kitus – laidyti akmenis. Žurnalistui galva prakirsta dviejose vietose. 

Dar vienas nukentėjusysis „Unian“ pasakojo, kad niekas nesitikėjo tokio smurto proveržio taikioje protesto akcijoje. Tačiau jos metu jam buvo sumušta galva ir kojos.

Užpuolikai elgėsi profesionaliai – pirmiausia taikėsi į kojas, kad bėgantys nuo jų žmonės pargriūtų, o tuomet juos gulinčius mušė.

Jo teigimu, užpuolikai elgėsi profesionaliai – pirmiausia taikėsi į kojas, kad bėgantys nuo jų žmonės pargriūtų, o tuomet juos gulinčius mušė.

Donecko centre šiuo metu dirba medikai, kurie teikia pagalbą nukentėjusiems.

Liudininkai pasakoja, kad sužeistieji guli ne tik pagrindinėje gatvėje, bet ir kiemuose, kur juos bandančius pabėgti užpuolė diversantai.

Miesto gyventojai, kurie net ir nedalyvavo taikioje akcijoje, teigė pasipiktinę milicijos veiksmais – pareigūnai nesikišo į neramumus ir nesiėmė jokių veiksmų, kad apgintų tik su vėliavomis rankose ėjusius žmones nuo ginkluotų užpuolikų.

Ten buvę dar keli Europos žurnalistai tinkle „Twitter“ pranešė, kad juos taip pat puolė prorusiškos grupės, tad teko bėgti. Pasak žurnalistų, Ukrainos riaušių policija stovėjo netoliese ir net nemėgino tramdyti smurtautojų.

Papildyta 21.49 val. Sužeistas milicininkas

Per riaušes Donecke į buvo sužeistas milicijos pareigūnas. Kaip praneša novosti.dn.ua, šalia milicininko sprogo savadarbė granata.

Pareigūnas išvežtas į ligoninę.

Papildyta 00.53 val. Keturi patriotai paimti į nelaivę

Donecke mitingo metu į nelaivę paimti keturi mitingo dalyviai. Tai naujienų agentūrai "Unian" pranešė mitingo organizatoriai. Jie prašo žiniasklaidos dėmesio ir teigė pagrobtieji yra kanikinami, jiems grasinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius