Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Donecke prorusiški elementai ir provokatoriai ruošiasi riaušėms ir teroro aktams

Donbaso patriotinių jėgų koordinavimo komitetas įspėjo Donbaso valdžią ir Donecko gyventojus apie galimas riaušes sekmadienį ir teroro aktų galimybę, praneša Ukrainos naujienų agentūra „unian.net“.
Protestuotojų susirėmimas Donecke
Protestuotojų susirėmimas Donecke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį į prorusiškas akcijas Donbaso sostinėje ketinama surinkti apie 50 tūkst. žmonių, tarp kurių bus ir organizuotų kriminalinių gaujų. Viena jų užduočių – vyriausybinių ir viešų pastatų užgrobimas, taip pat gyventojų kurstymas.

Separatistai taip pat planuoja teroristinius aktus, kurių metu turėtų nukentėti daug žmonių. Tuo pat metu šiuos Rusijos pasiųstų provokatorių veiksmus planuojama pristatyti žiniasklaidoje kaip Ukrainos ultranacionalistų išpuolius.

„Rusijos siųstų provokatorių tikslas yra priversti vietos valdžią, surengti neteisėtą referendumą Donbase ir pakartoti Krymo scenarijų.

Mes esame įsitikinę, kad valdžia ir teisėsaugos institucijos taip pat turi šią informaciją. Bet faktas yra tas, kad milicijos pareiga ginti savo piliečius yra sabotuojama. Dėl to žmonės jau nukentėjo ir todėl mes turime viešai įspėti apie tai Donecko gyventojus. Mes taip pat sakome tai dėl to, kad valdžia negalėtų išsisukti nuo atsakomybės, jeigu Rusijos separatistai iš tiesų vykdytų, ką suplanavę“, – sakė Donbaso patriotinių jėgų koordinavimo atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius