-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donecko gatvėse separatistai iškabino Stalino portretus

Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino portretai iškabinti Rytų Ukrainos separatistų valdomo Donecko miesto gatvėse, skelbia „The Guardian“. Portretuose surašytos ir žymios milijonus gyvybių nusinešusio diktatoriaus ištarmės.
Stalino portretas Donecko miesto gatvėje
Stalino portretas Donecko miesto gatvėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Stalino portretų demonstravimas – dar vienas ženklas Maskvai, kad vadinamosios Donecko liaudies respublikos separatistai pasirengę sekti nostalgijos sovietiniams laikams kryptimi.

„Manau, kad Stalino portretai yra geras dalykas. Tai mūsų istorija ir daugelis žmonių pamiršo, kad ji tokia buvo“, – aiškino 22 metų studentė Jekaterina.

Tiesa, gatvėse neminimas faktas, jog Stalino režimo metu beveik 5 milijonai ukrainiečių mirė nuo chaotiškų žemės ūkio ir pramonės reformų sukelto bado.

Donecko separatistų vadas Aleksandras Zacharčenka tikino, kad jis ilgisi Sovietų Sąjungos laikų. „Sovietų Sąjunga buvo didi valstybė. Gaila, kad ją sunaikino CŽV agentai ir kitos slaptosios tarnybos“, – aiškino jis.

„Europos valstybės bijojo mūsų mirtinai“, – pridūrė A.Zacharčenka. Donecko atstovai pasmerkė ir Ukrainoje vykstantį Lenino statulų naikinimą. Jų teigimu, tai „vandalizmo ir barbarizmo“ apraiška. Luhansko separatistų lyderis Ihoris Plotnitskis netgi pavadino šį procesą „moraliniu genocidu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius