Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donecko separatistai ėmė reketuoti verslininkus – reikalauja mokėti mokesčius ir pirkti alkoholio akcizo banderoles

Donecko separatistai pradėjo reketuoti vietos verslininkus – „Kalašnikovo“ automatais ginkluoti jaunuoliai reikalauja jiems mokėti mokesčius ir grasina konfiskuoti alkoholį, nepažymėtą „Donecko respublikos“ banderolėmis.
Prorusiški separatistai Donecke
Prorusiški protestuotojai Donecke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Donecko verslininkams buvo įteikti pranešimai, kuriuose separatistai reikalauja, kad jiems būtų mokamas 70 JAV dolerių mėnesinis mokestis, rašo ZN.ua.

Be mokesčių, „Donecko liaudies respublikos“ atstovais pasiskelbusių grupuočių „rezoliucijoje“ kalbama apie maisto kortelių kai kuriems produktams įvedimą ir visuotinę mobilizaciją.

ZN.ua nuotr./Donecko separatistų reikalavimai verslininkams
ZN.ua nuotr./Donecko separatistų reikalavimai verslininkams

Pasak verslininko, kuris pranešė apie reikalavimus žiniasklaidai, reikalavimus įteikė labai jauni vaikinai, kai kurie atrodė dar paaugliai. Vis dėlto jie buvo apsirengę kamufliažinėmis uniformomis ir ginkluoti „Kalašnikov“ automatais.

Iš verslininkų reikalaujama mokėti 70 JAV dolerių mokestį, „kad būtų papildytos respublikos aukso atsargos“. Taip pat pareiškiama, kad Ukrainos banderolės ant alkoholinių gėrimų nebegalioja ir kad privalu įsigyti naujas, išduotas „respublikos“. Šias separatistai pasirengę parduoti už 2 dolerius. Gegužės 6 dieną jie grasina konfiskuoti visas prekes, už kurias nebus sumokėtas „akcizas“.

Įteiktame dokumente taip pat skelbiama, kad įvedamos maisto kortelės tam tikriems produktams, o vyrai šaukiami į „respublikos“ armiją.

Nepaklususieji reikalavimams bus „išsiųsti pas benderus“, o jų nuosavybė konfiskuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius