-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dovana Europai: ES pirmininkaujantys estai sukūrė informacijos sistemą „Presidency Gateway“

Nuo liepos 1 d. Europos Sąjungai pirmininkaujanti Estija sukūrė specialią informacinę sistemą „Presidency Gateway“, kuri leis supaprastinti ir spartinti stambių renginių organizavimą.
Estijos vėliava
ES pirmininkaujantys estai sukūrė informacijos sistemą „Presidency Gateway“ / Vida Press nuotr.

Šia sistema naudosis įvairios ministerijos, atvykstantys delegatai ir žurnalistai.

ES pirmininkavimo laikotarpiu Estijoje vyks daugiau nei 260 renginių, kuriuose laukiama daugiau nei 30 tūkst. užsienio svečių. Sistemoje „Presidency Gateway“ bus skelbiama visa būtina informacija apie renginius, pradedant nuo jų vietos ir dalyvių iki visos būtinos dokumentacijos. Čia taip pat bus galima kurti virtualias darbo grupes, renginio metu rengti interaktyvias apklausas.

Sistema yra pritaikyta visiems įmanomiems išmaniesiems prietaisams ir tam, kad ja būtų galima naudotis, nereikia siųstis jokios specialios programos.

Skelbiama, kad tai bus pirmas kartas pirmininkavimo ES istorijoje, kai bus naudojama tokia plataus galimybių spektro sistema. Estijos pirmininkavimo pabaigoje bus paskelbtas pirminis „Presidency Gateway“ kodas ir atitinkama dokumentacija, kad kitos pirmininkaujančios šalys galėtų naudotis šia sistema savo pirmininkavimo metu.

Ši sistema buvo sukurta bendradarbiaujant su „AS Andmevara“. Pagrindinis jos užsakovas buvo Valstybės kanceliarija.

„Presidency Gateway“ – viena iš Estijos skaitmeninių iniciatyvų, susijusių su ES pirmininkavimu. Kartu su būsimomis pirmininkaujančiomis šalis bus peržiūrėtas pirmininkavimo organizavimo procesas, kad būtų įvertinti darbiniai procesai. Taip siekiama sukurti sąlygas būsimai pirmininkavimo skaitmenizacijai.

Pagrindinis šio darbo tikslas yra didinti kibernetinį saugumą ir spartinti bei didinti valdininkų darbo efektyvumą ir populiarinti skaitmeninį parašą. Pagrindinis Estijos tikslas įgyvendinant šį iniciatyvą yra sukurti galimybes ir sąlygas būsimoms pirmininkaujančioms šalims naudotis skaitmeniniais sprendiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius