Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
04 30 /12:27

Dramatiškos šaudynės JAV: 4 policininkai nušauti, dar keli pareigūnai sužeisti

Šarlotėje (Šiaurės Karolinos valstija, JAV) per šaudynes, kai bandyta įteikti orderį namuose, žuvo keturi pareigūnai, įskaitant vieną policijos viršininko pavaduotoją ir du vietinės specialiosios paskirties būrio pareigūnus, pranešė valdžios institucijos.

Iš viso per incidentą buvo pašauti aštuoni teisėsaugos pareigūnai, pirmadienio vakarą per spaudos konferenciją sakė Šarlotės-Meklenburgo policijos viršininkas Johnny Jenningsas, kurį cituoja CNN. Šaudynes jis apibūdino kaip tragiškiausias, su kuriomis jam teko susidurti per 32 metus trukusią teisėsaugos pareigūno karjerą.

Šaudynės įvyko, kai operatyvinės grupės „Fugitive Task Force“ nariai vykdė orderį dėl nuteisto nusikaltėlio šaunamojo ginklo laikymo.

Pareigūnai buvo apšaudyti iš „didelio galingumo šautuvo“ ir atsakė ugnimi, mirtinai nušovę įtariamąjį namo kieme. J.Jenningsas sakė, kad specialioji grupė tam įtariamajam bandė įteikti orderį.

„Pareigūnams priartėjus, jie sulaukė papildomų šūvių iš gyvenamojo namo vidaus“, – sakė policijos viršininkas.

Žuvo trys operatyvinės grupės nariai. Pareigūnai vėliau patvirtino, kad vienas iš žuvusiųjų buvo JAV policijos viršininko pavaduotojas.

Du iš žuvusių pareigūnų, Samas Poloche'as ir Aldenas Eliotas, dirbo valstijos Suaugusiųjų bausmių vykdymo departamente. Abu jie buvo 14 metų departamente dirbę veteranai, paskirti į specialiąją grupę.

Taip pat buvo pašauti keturi Šarlotės-Meklenburgo policijos pareigūnai, iš kurių vienas yra kritinės būklės ir kovoja dėl savo gyvybės ligoninėje. Kitų pareigūnų būklė stabili.

Pirmadienio vakarą policija pranešė, kad vienas iš sužeistų pareigūnų, Joshua Eyeris, mirė.

Prezidentas Joe Bidenas po šaudynių kalbėjosi su gubernatoriumi, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai. Vėliau J.Bidenas paskelbė pareiškimą, kuriame pareigūnus pavadino didvyriais.

„Jie yra didvyriai, kurie paaukojo didžiausią auką, skubėdami į pavojų, kad mus apsaugotų, – sakė prezidentas. – Gedime dėl jų ir jų artimųjų. Ir meldžiamės už sužeistų drąsių pareigūnų pasveikimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius