Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du Belgijos europarlamentarai prisipažino nedeklaravę apmokamų kelionių į Katarą

Didelio atgarsio sulaukusiame su Europos Parlamentu susijusiame tyrime dėl kyšininkavimo, du europarlamentarai šią savaitę prisipažino, kad nedeklaravo apmokamų kelionių į Katarą.
Marcas Tarabella
Marcas Tarabella / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Belgijos europarlamentaro socialisto Marco Tarabello advokatas patvirtino, kad jo klientas 2020 metų vasarį Kataro lėšomis keliavo į šią šalį, bet nedeklaravo kelionės, kaip to reikalauja EP taisyklės.

Tai paaiškėjo praėjus keturioms dienoms po to, kai kita Belgijos EP centro kairiųjų Socialistų ir demokratų frakcijos narė Maria Arena prisipažino, kad „pamiršo“ deklaruoti panašią 2022-ųjų gegužę Kataro apmokėtą kelionę.

Gruodį Belgijos policija surengė virtinę reidų dabartinių ir buvusių EP narių ir lobistų namuose ir biuruose, kurių metu iš viso buvo rasta 1,5 mln. eurų grynųjų pinigų.

Kyla įtarimų, kad pinigai buvo susiję su įtariamu Kataro kyšininkavimu, Dohai siekus pasigerinti įvaizdį Europos Parlamente.

Kataras neigia esąs susijęs su bet kokiu nusižengimu.

Šis skandalas sukrėtė Europos Parlamentą, o tarp keturių įtariamųjų, suimtų per reidus Belgijoje, buvo ir viena iš Robertos Metsolos pavaduotojų, graikė Eva Kaili. Kiek vėliau ji neteko EP vicepirmininkės pareigų.

Per savo teisininką ji neigia žinojusi apie jos namuose rastus 150 tūkst. eurų ir tvirtina esanti nekalta.

Belgijos teisėjas nustatė, kad parlamentinis imunitetas E.Kaili netaikomas, nes ji buvo pagauta nusikaltimo vietoje. Moteris tebėra suimta.

„Jis buvo pakviestas (į Katarą) į kongresą. Organizatoriai apmokėjo“, – sekmadienį Belgijos transliuotojui RTL teigė M.Tarabello advokatas Maximas Tolleris.

„Jis to dar nedeklaravo...Tada jis išvyko į Ganą, o tada buvo COVID-19... Jo kolega priminė jam tai padaryti, bet laikas baigėsi“, – sakė M.Tolleris.

Trečiadienį M.Arena teigė, kad jos biuras „pamiršo“ deklaruoti jos kelionę į Katarą, ir Belgijos spaudai pridūrė, kad „dokumentą užpildyti buvo gana sudėtinga“.

Europos Parlamento nuotr./Maria Arena
Europos Parlamento nuotr./Maria Arena

M.Tarabella yra glaudžiai susijęs su buvusiu Italijos europarlamentaru Pieru Antonio Panzeri, kurio namuose policija atliko kratą ir konfiskavo 600 tūkst. eurų.

M.Tarabella, kurio namuose taip pat buvo atlikta krata, neigė, kad yra susijęs su šiuo korupcijos skandalu.

Jo advokatai nurodė, kad jis „viską sutvarkys“.

„Nėra nieko neteisėto, jei kelionę apmoka organizacija“, – sakė M.Tolleris.

Pranešama, kad M.Tarabella buvo nuvykęs į Katarą apžiūrėti pasaulio futbolo čempionatui statomų stadionų ir susitikti su darbininkais.

Lapkritį jis EP teigė, kad Kataras žengia „teigiamu“ žingsnius gerinant žmogaus teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius