Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 22 /2013 05 23

Du vyrai Londone žvėriškai nužudė praeivį, tai vadinama islamistų teroro aktu

Vienas žmogus žuvo ir du buvo sužeisti per pietryčių Londone įvykusį kruviną incidentą – du mačetėmis ir kitais ginklais ginkluoti vyrai užpuolė jaunuolį. Kaip praneša BBC, šalies valdžia šį išpuolį vadina teroro aktu.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liudininkai pasakojo, kad kariškais marškinėliais vilkėjusį 20 metų jaunuolį gatvėje Vulvičo rajone Londono pietryčiuose, šaukdami „Allah Akbar“, užpuolė du vyrai. Nužudytas kariškis, liudininkų teigimu, vilkėjo marškinėliais, ant kurių buvo užrašas, kviečiantis padėti karo veteranams. Žmonės pasakojo, kad mačetėmis ginkluoti vyrai kapojo, badė auką ir „atrodė tarsi išprotėję, kaip gyvuliai“. Nužudę vyrą, jie, mojuodami ginklais, stovėjo prie kūno ir prašė žmonių juos fotografuoti, nes nori pakliūti į televiziją. 

Nuotr. iš „YouTube“/Vienas iš užpuolikų
Nuotr. iš „YouTube“/Vienas iš užpuolikų

ITV parodė reportažą, kuriame matyti vienas iš užpuolikų, po išpuolio mojuojantis kruvina mėsos kapokle. Jis pareiškė į kamerą: „Mes turime kautis su jais, nes jie kovoja su mumis. Akis už akį, dantis už dantį“. Jis pridūrė: „Aš atsiprašau, kad moterys turėjo tai šiandien matyti, tačiau mūsų žemėje mūsų moterys turi matyti tą patį. Jūs, žmonės, niekada nebūsite saugūs. Nuverskite savo vyriausybę, ji nesirūpina jumis“.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai apšaudė užpuolikus. Jie abu sužeisti ir nuvežti į ligoninę. Vieno jų būklė sunki. 

Partrenkė automobiliu

Iki šiol ne iki galo aiškios šio mįslingo įvykio aplinkybės. Policijos teigimu, nusikaltėliai užpuolė vyrą apie 14.20 val. vietos laiku. Jie sąmoningai partrenkė vyrą automobiliu ir vėliau, pripuolę prie jo, žvėriškai užmušė jį, panaudoję tiek peilius, tiek šaunamąjį ginklą.

Tuo tarpu žiniasklaidoje pasklido ir versija, kad islamistai ketino pagrobti kariškį. Jie neva partrenkė jį automobiliu ir pareikalavo sėsti į vidų. Šiam atsisakius jis buvo sumuštas, o vėliau nušautas.

Atvykusi policija vyrą jau rado mirusį.

Kaip praneša „Sky News“, išpuolio scenoje rasta dešimtys ginklų – tarp jų ir daugybė peilių. Aplink telkšo kraujo klanai.

Saugumas šiame rajone tuoj po incidento sugriežtintas. Virš tos vietos skraido sraigtasparniai, gretimus kelius užblokavo policija. Rajone, kuriame įvyko nusikaltimas, policija budės iki ryto. 

Teroro aktas

Policija praneša, kad šis įvykis – „politiškai motyvuotas islamistų užpuolimas“.

Nors šio incidento detalės gana miglotos, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas pavadino šį nužudymą „tikrai sukrečiančiu“ ir sakė paprašęs Vidaus reikalų ministerijos sekretorės Theresos May skubiai sušaukti vyriausybės saugumo komiteto „Cobra“ posėdį.

Vyriausybė „Cobra“ posėdžius rengia tik tokiems incidentams, kurie susiję su nacionaliniu saugumu, nagrinėti.

D.Cameronas pareiškė, kad spectarnybos daro viską, kad išaiškintų šį nusikaltimą, ir turimi visi įrodymai, jog šis nužudymas buvo teroro aktas. Šalies premjeras pranešė, kad ketvirtadienį nutrauks savo vizitą Prancūzijoje ir grįš į Londoną, kad dalyvautų spectarnybų pasitarime. 

VIDEO: Užpuoliko kalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius