Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du sprogdinimo Londono traukinyje įtariamieji paleisti

Jungtinės Karalystės policija ketvirtadienį paleido du iš šešių vyrų, kurie buvo areštuoti dėl praėjusios savaitės nepavykusio sprogdinimo Londono metropoliteno traukinyje.
Londono policija „Parsons Green“ stotyje
Londono policija „Parsons Green“ stotyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

21 metų vyras, kuris šeštadienį vakare buvo areštuotas Haunslou rajone vakariniame Londono pakraštyje, buvo paleistas be jokių tolesnių veiksmų jo atžvilgiu, sakoma Londono policijos pranešime.

Netrukus, taip pat nepateikus jokių kaltinimų, buvo paleistas 48 metų vyras – vienas iš trijų šią savaitę Velse areštuotų asmenų.

Londono policijos kovos su terorizmu padalinio vadovas Deanas Haydonas sakė, kad praėjusio penktadienio sprogdinimo Parsons Grino stotyje tyrimas „ir toliau vyksta sparčiai“, keturiose vietose atliekamos kratos.

Sausakimšame traukinyje rytinio piko valandą padėtas savadarbis užtaisas, manoma, nesuveikė, kaip planuota, bet vis tiek buvo sužeista 30 žmonių. Per incidentą ramiame gyvenamajame Parsons Grino rajone ugnies pliūpsnis sukėlė keleivių paniką. Daugelis nukentėjusiųjų buvo sužeisti per spūstį, žmonėms bėgant iš atakos vietos.

Pirmą įtariamąjį policija areštavo šeštadienį: Doverio uosto – pagrindinių vartų į Europą – išvykimo terminale buvo areštuotas 18 metų vyras. Vėliau tą pačią dieną Haunslou buvo suimtas 21 metų vyras, kuris dabar buvo paleistas.

Šią savaitę tyrėjų dėmesys nukrypo į Niuportą Velse. Ten buvo areštuoti 48 metų vyras, kuris dabar paleistas, ir dar du vyrai, 25 ir 30 metų amžiaus, kurie tebėra sulaikyti.

Naujausias areštas buvo atliktas anksti ketvirtadienį: 17 metų vyras buvo sulaikytas Tornton Hito rajone Pietų Londone.

Sprogdinimas traukinyje yra jau penkta teroro ataka Jungtinėje Karalystėje per šešis pastaruosius mėnesius. Iš viso šios atakos, kur iš jų keturios įvykdytos Londone, o viena – Mančesteryje, pareikalavo 35 gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius