Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dubajuje sulaikytas ieškomiausias Nyderlandų nusikaltėlis

Dubajaus policija pirmadienį sulaikė įtariamą kokaino kontrabandininkų gaujos vadeivą, vadinamą ieškomiausiu Nyderlandų nusikaltėliu, pranešė policija.
Dubajus, paplūdimys
Dubajus, paplūdimys / Shutterstock.com nuotr.

Maroke gimęs 41-erių Ridouanas Taghi, kuris buvo ieškomas pagal tarptautinius arešto orderius dėl nužudymo ir narkotikų kontrabandos, buvo sulaikytas viename name Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

R.Taghi pavardė žiniasklaidos antraštėse pasirodė rugsėjį, kai vieno liudytojo jo byloje advokatas olandas buvo nušautas netoli savo namų Amsterdame.

Nyderlandų policijos vadas Erikas Akerboomas sakė, kad R.Taghi areštas yra „labai svarbus Nyderlandams“, o abi šalys dėl to bendradarbiavo.

Dubajaus policija pranešime sakė, kad R.Taghi „pateko į šalį per Dubajaus oro uostą, pasinaudojęs netikrą tapatybę liudijančiu pasu ir viza“.

Jame priduriama, kad vyras buvo apsistojęs viename gyvenamajame Dubajaus rajone, „kur jis nevykdė nusikalstamos veiklos“, ir turėjo „įvairių tautybių padėjėjų“.

Dubajaus policija nurodė, kad R.Taghi „prisipažino dėl visų nusikaltimų“.

Nyderlandų žiniasklaida skelbia, kad R.Taghi kaltinamas kokaino kontrabanda. Nyderlandai ir JAE neturi ekstradicijos sutarties, bet abiejų valstybių pareigūnai rengiasi įtariamojo perdavimui, pranešė transliuotojas NOS.

Spaudimas Nyderlandų pareigūnams išaugo, kai rugsėjį Amsterdame buvo nužudytas advokatas, dviejų vaikų tėvas Derkas Wiersumas.

D.Wiersumas atstovavo vienam liudytojui, įvardijamam kaip Nabilas B., didelėje byloje prieš R.Taghi ir Saidą Razzouki – kitą įtariamąjį, ieškomą dėl panašių kaltinimų.

Nyderlandai jau seniai garsėja tolerantišku požiūriu į marihuaną, bet šiemet Amsterdamo miesto tarybos užsakymu parengtoje ataskaitoje sakoma, kad dabar egzistuoja didelė problema dėl narkotikų ir kriminalinio pasaulio.

Viena iš pagrindinių Nyderlandų policijos profesinių sąjungų anksčiau šiemet pareiškė, jog minėto advokato nužudymas yra „patvirtinimas, kad gyvename narkovalstybėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius