Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 04 /13:36

Dubajuje vėl buvo užsidegęs vienas didžiausių pasaulio daugiabučių dangoraižių

Panikos apimti gyventojai anksti penktadienį spruko iš vieno aukščiausių Dubajaus dangoraižių, šiame pastate įsiplieskus jau antram gaisrui per pastaruosius dvejus metus.
Dangoraižio „Torch Tower“ gaisras
Dangoraižio „Torch Tower“ gaisras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ugnis išplito daugiau kaip 40-yje aukštų dangoraižio „The Torch“ („Deglas“) vidurinėje ir viršutinėje dalyje. Pasak pareigūnų, pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta.

Dubajaus pareigūnų teigimu, ugniagesiai į iškvietimą sureagavo per keturias minutes. Gaisras įsiplieskė apie 0 val. 45 min. vietos (ketvirtadienį 23 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

Jie nurodė, kad pastato gyventojai buvo nedelsiant evakuoti, o gaisras buvo numalšintas 2 val. 58 min. vietos (1 val. 58 min. Lietuvos) laiku.

Dubajaus civilinės gynybos tarnyba paskelbė, kad gaisro židinys buvo 65-e dangoraižio aukšte.

VIDEO: Dubajuje naktį degė dangoraižis „The Torch“

Penktadienio rytą naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė matęs degančių automobilių dangoraižio stovėjimo aikštelėje, o ugnis, pasak jo, buvo apėmusi kairiojo statinio šono vidurinius ir viršutinius aukštus.

„Dėkojame Dievui, kad dėl visų komandų pastangų įvykio vietoje nebuvo aukų... gyventojai buvo evakuoti iš to pastato į kitą, be to, nebuvo sužeistųjų“, – sakė Dubajaus policijos vadas generolas majoras Abdullah Khalifa al Marri.

Beveik 337 metrų aukščio pastatas nuo gaisro buvo nukentėjęs ir 2015-aisiais. Tąkart ugnis smarkiai apgadino jo prabangius butus; dėl jo buvo evakuoti žmonės ir aplinkinių pastatų Prieplaukos rajone.

Sausį Dubajus sugriežtino priešgaisrinės saugos taisykles, reaguojant į virtinę gaisrų šio modernaus emyrato aukštuminiuose pastatuose. Per daugelį ankstesnių incidentų ugnis smarkiai išplito dėl degių išorinės apdailos medžiagų.

2015-ųjų Naujųjų metų išvakarėse įsiplieskus gaisrui viename prabangiame viešbutyje buvo sužeisti 16 žmonių. Pastatas užsiliepsnojo likus kelioms valandoms iki šalimais surengto naujametinio fejerverkų šou pradžios.

2015-ųjų lapkritį liepsnos apėmė tris gyvenamuosius pastatus Dubajaus centre. Tąsyk teko laikinai uždaryti vieną metropoliteno liniją, bet žmonės nenukentėjo.

Dubajus garsėja dešimtimis futuristinio stiliaus dangoraižių, kurie smarkiai pakeitė miesto vaizdą.

Miestas taip pat didžiuojasi aukščiausio pasaulio pastato statusą pelniusiu dangoraižiu „Burj Khalifa“, kurio aukštis siekia 828 metrus, bei dirbtiniu salynu iš palmės pavidalo salų.

Šiuo metu Saudo Arabijos konglomeratas „Kingdom Holding Co.“ Džidoje stato dangoraižį, kuris turėtų pranokti „Burj Khalifa“: planuojama, kad jis bus aukštesnis nei kilometras.

Šiuo metu Saudo Arabijos konglomeratas „Kingdom Holding Co.“ Džidoje stato dangoraižį, kuris turėtų pranokti „Burj Khalifa“: planuojama, kad jis bus aukštesnis nei kilometras.

Dubajus tapo nekilnojamojo turto investuotojų magnetu 2002 metais, kai atvėrė šį sektorių užsieniečiams. Jungtiniai Arabų Emyratai išsiskiria iš kitų regiono šalių, linkusių besąlygiškas nuosavybės teises suteikti tik savo piliečiams.

Nekilnojamojo turto kainos kelerius metus kilo nepaprastu greičiu, tačiau 2009-aisiais ištikus pasaulinei finansinei krizei įsiskolinusiame emyrate jos ėmė smukti.

Visgi dėl turizmo, prekybos ir transporto paslaugų atsigavus JAE ekonomikai, 2012–2014 metais vėl užfiksuotas kainų kilimas.

Vėliau Dubajaus nekilnojamojo turto sektorius vėl sulėtėjo, 2015-aisiais būstų kainos smuko apie 12 proc., bet pernai jos vėl ėmė pamažu kilti aukštyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius