-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dukart nuodytas V.Kara-Murza: jei norite, kad V.Putinui skaudėtų, bauskite „Chelsea“ savininką R.Abramovičių

Rusų disidentas, per pastaruosius trejus metus dusyk nuodytas ir vos išgyvenęs Vladimiras Kara-Murza paragino Jungtinę Karalystę, kurią sukrėtė buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimas Solsberyje, pritaikyti sankcijas Londono futbolo klubo „Chelsea“ savininkui Romanui Abramovičiui, rašo „Daily Mail“.
Vladimiras Kara-Murza
Vladimiras Kara-Murza / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Kara-Murza, kuris yra judėjimo „Atvira Rusija“ vicepirmininkas, mano, kad jį bandyta nužudyti politiniais tikslais. Dabar jis sako, kad Theresos May vyriausybė turi išstumti iš Jungtinės Karalystės rusus oligarchus, susijusius su Vladimiro Putino režimu.

„Jungtinė Karalystė yra ypač patraukli šalis oligarchams ir jų šeimoms, – pareiškė V.Kara-Murza, manantis, kad būtent R.Abramovičiaus sąskaitos Britanijoje turėtų būti įšaldytos. – Jis yra vienas arčiausiai Putino esančių oligarchų.“

„Scanpix“ nuotr./Romanas Abramovičius
„Scanpix“ nuotr./Romanas Abramovičius

Disidentas taip pat norėtų, kad sankcijų Londonas griebtųsi prieš Ališerą Usmanovą, kuris turi kito Londono futbolo klubo, „Arsenal“, akcijų. V.Kara-Murza galiausiai klausia, kodėl Britanijoje leidžiama gyventi Vladimiro Jakunino, kuriam taikomos Vakarų sankcijos, sūnui Andrejui.

„Šie žmonės – dvigubų standartų simboliai. Jie mindo demokratiją Rusijoje, bet mėgaujasi Vakarų privalumais – leidžia vaikus į mokyklas Britanijoje, atostogauja Nicoje, apsiperka Niujorke.

Būtent šie asmenys turėtų tapti taikiniais – nereikėtų bausti visos šalies už mažos žmonių grupės nusikaltimus“, – tvirtino V.Kara-Murza.

Vienas aktyviausių ką tik Rusijos prezidentu perrinkto V.Putino kritikų V.Kara-Murza buvo apnuodytas 2015 ir 2017 metais. Jis atvirai abejoja, ar išgyventų trečiąjį pasikėsinimą, ir šeimą išsiuntė gyventi į JAV.

Pats opozicionierius žada kovoti: „Labai baisu, kai žudomi ir kalinami mano draugai. Tokia padėtis, bet mums rūpi mūsų šalis. Jei nieko nedarytume, prisidėtume prie Rusijos naikinimo“, – teigia V.Kara-Murza.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis prekybos centre Selsburyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis prekybos centre Selsburyje

Reaguodamos į Skripalio apnuodijimą, Jungtinė Karalystė ir Rusija pasitelkė „akis už akį“ politiką ir išsiuntė po 23 diplomatus. Šiuo metu vyriausybė Londone tarp savo sąjungininkų ieško naujų sankcijų Maskvai šalininkų.

Jungtinė Karalystė tvirtina, kad Rusija panaudojo kovinę nervus paralyžiuojančią medžiagą „Novičiok“ pasikėsindama į Skripalius, tebeliekančius kritinės būklės. Maskva šiuos kaltinimus kategoriškai atmeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius