-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvasinis V.Putino ramstis – ambicingas ir gudrus Maskvos stačiatikių patriarchas

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Maskvoje centrinė būstinę turinčios Rusijos stačiatikių bažnyčios lyderis patriarchas Kirilas I nejaukiame „Zoom“ susitikime pasikalbėjo su popiežiumi Pranciškumi.
Patriarchas Kirilas
Patriarchas Kirilas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Abu religiniai lyderiai jau buvo bendradarbiavę anksčiau, su tikslu panaikinti 1000 metų senumo schizmą tarp Rytų ir Vakarų krikščionių bažnyčių.

Tačiau kovo mėnesį vykusiame susitikime jiedu stovėjo priešingose ​​bedugnės pusėse. Kirilas 20 minučių skaitė iš anksto parengtas pastabas, kuriose atkartojo Rusijos prezidento Vladimiro Putino argumentus, kad karas Ukrainoje būtinas norint išvalyti šalį nuo nacių ir pasipriešinti NATO plėtrai.

Pranciškus buvo akivaizdžiai sumišęs. „Broli, mes nesame valstybės dvasininkai, – sakė pontifikas Kirilui, kaip jis vėliau pasakojo laikraščiui „Corriere della Sera“, ir pridūrė, kad „patriarchas negali virsti Putino zakristijonu“.

Šiandien praraja žiojėja ne tik tarp Kirilo ir Pranciškaus, bet ir tarp Kirilo bei daugelio pasaulio šalių. Maždaug 100 milijonų tikinčiųjų lyderis 75 metų Kirilas glaudžiai susiejo savo stačiatikių krikščionybės atšakos turtus su V.Putinu, sudarydamas su juo glaudžią ir dviem pusėms naudingą sąjungą.

Kirilas suteikia jam dvasinį prieglobstį, o jo bažnyčia – ir galbūt jis pats – už tai iš Kremliaus gauna didžiulius išteklius, leidžiančius jam plėsti savo įtaką ortodoksų pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius