-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 06

Dvi minutės dušui, skalbiniai – ant virvės, į darbą – dviračiu: kaip taupys europiečiai

Keletas suskystintas gamtines dujas gabenančių tanklaivių keletą pastarųjų dienų prastovėjo spūstyje prie Ispanijos krantų laukdami, kol galės iškrauti savo brangų krovinį, o Suomijoje, kur karštos pirtys yra visų taip mėgstama pramoga, vyriausybė ragina draugus ir artimuosius eiti į pirtį visiems kartu, kad taupytų energiją.
Anglimi kūrenama jėgainė Graikijoje
Anglimi kūrenama jėgainė Graikijoje / „The New York Times“/EIRINI VOURLOUMIS nuotr.

Tai – tik du pavyzdžiai, kaip Europa stengiasi užsitikrinti, kad nepritrūks energijos ir taupyti kurą, ruošdamasi žiemai be rusiškų dujų.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino taktika pasinaudoti energija kaip ginklu prieš šalis, remiančias Ukrainą, Europoje paskatino stulbinamą energijos gamybos ir taupymo transformaciją.

Šalys suvienija jėgas, kad galėtų nusipirkti, pasiskolinti ir įsirengti papildomų energijos šaltinių, tuo pat metu skatindamos plataus masto energijos taupymo programas, primenančias atsaką į aštuntojo dešimtmečio naftos krizę.

Požeminės saugyklos visame žemyne ​​visiškai pripildytos avariniam atvejui skirtų dujų. Atominės elektrinės, kurias Vokietijoje buvo planuojama uždaryti, liks veikti.

Nuo Prancūzijos iki Švedijos patalpų šildymo riba nuleidžiam iki vos 19 laipsnių pagal Celsijų, o Slovakija net ragina žmones apriboti prausimosi duše laiką iki dviejų minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius