Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi Zanzibare rūgštimi aplietos britų paauglės parskrido namo

Dvi jaunos britės, kurias Zanzibaro saloje Indijos vandenyne užpuolikai apliejo rūgštimi, vėlai ketvirtadienį turėjo parskristi namo.
Viena iš aukų
Viena iš aukų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį vakare du mopedu atvažiavę vyrai apliejo rūgštimi šias 18-metes, kurios vaikščiojo Akmeniniame mieste – pusiau autonominio Tanzanijos salyno sostinės senamiestyje. Rūgštis pateko joms ant veido ir krūtinių.

Tai buvo pirmas toks užsieniečių užpuolimas šioje turistų pamėgtoje saloje.

Aukos – londonietės Katie Gee ir Kirstie Trup – dirbo savanorėmis mokytojomis vienoje Zanzibaro mokykloje, pagal trijų savaičių programą.

„Dabar galime patvirtinti, kad abu šie asmenys turi grįžti į Jungtinę Karalystę. Jos turi išvykti iš Tanzanijos vėliau (ketvirtadienį) vakare“, – sakoma britų kompanijos „i-to-i Travel“, kuri organizavo jų įdarbinimą, pranešime.

Zanzibaro policijos viršininko pavaduotojas Mkadamas Khamisas sakė, kad vykdoma užpuolikų paieška ir kad policija prašo visuomenės pagalbos juos identifikuojant.

Prie K.Trup namų Londone vienas šeimos draugas perskaitė pareiškimą merginų motinų Rochelle Trup ir Nicky Gee vardu.

Išpuolis buvo įvykdytas baigiantis musulmonų šventajam Ramadano mėnesiui, žmonėms pradedant švęsti jo pabaigos šventę Id al Fitrą.

„Abi šeimos yra itin prislėgtos ir kenčia dėl šio visiškai neišprovokuoto išpuolio prieš jų mielas dukteris, kurios į Zanzibarą nuvyko tik su gerais ketinimais“, – sakoma pareiškime.

Merginos buvo nuskraidintos į Tanzanijos ekonominę sostinę Dar es Salamą gydyti, kur ligoninės darbuotojai nurodė, kad jų sužeidimai yra palyginti nedideli ir kad skystis, kuriomis jos buvo aplietos, galėjo būti atskiesta rūgštis.

Tanzanijos prezidentas Jakaya Kikwete aplankė nukentėjusiąsias Agos Khano ligoninėje. Jis šį išpuolį pavadino „gėdingu“ ir sakė, kad jis suteršė šalies įvaizdį.

Išpuolis buvo įvykdytas baigiantis musulmonų šventajam Ramadano mėnesiui, žmonėms pradedant švęsti jo pabaigos šventę Id al Fitrą.

„Šių 18-mečių savanorių užpuolimo motyvas nenustatytas. Tyrimas (bus) vykdomas, kol sulaikysime nusikaltėlius“, – sakė M.Khamisas.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad „teikia konsulinę pagalbą“ merginoms, kurios tik neseniai išlaikė mokyklos baigimo egzaminus.

Turizmas yra pagrindinis užsienio valiutos šaltinis Zanzibarui, kuris garsėja balto smėlio paplūdimiais ir istoriniais pastatais Akmeniniame mieste, įtrauktame į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Šiose salose gyvena daugiausia musulmonai, o maždaug 3 proc. iš 1,2 mln. gyventojų yra krikščionys. Pastaraisiais metais įtampa tarp abiejų bendruomenių ir Zanzibare, ir žemyninėje Tanzanijos dalyje didėjo.

Tanzanijoje, kur musulmonai ir krikščionys bendrai sudaro po trečdalį gyventojų, įvairios bendruomenės tradiciškai sugyveno taikiai.

Zanzibare kai kurie konservatyvesni musulmonai nepritaria užsienio turistams, kurie nešioja daug kūno atidengiančius drabužius, ir barams, kuriuose pardavinėjamas alkoholis.

Salyne buvo įvykdyta virtinė išpuolių, tarp jų – lapkritį įvykdytas vieno musulmonų dvasininko, kuris taip pat buvo aplietas rūgštimi, užpuolimas ir vasario mėnesio incidentas, kai buvo nušautas katalikų kunigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius