Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas Berlyne su A.Merkel kalbėjo apie bendras pažiūras

Kandidatas į Prancūzijos prezidentus Emmanuelis Macronas ketvirtadienį pabrėžė sutampančias savo pažiūras su Vokietijos kanclere Angela Merkel ekonominių reformų, fiskalinės drausmės ir Europos ateities klausimais.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

39-ių buvęs ekonomikos ministras po valandos trukmės susitikimo su A.Merkel sakė, kad tokiu būdu jis siekia iš anksto stiprinti santykius su Vokietija, jeigu bus išrinktas.

„Aš nepamiršau, kad esu čia kaip kandidatas, tačiau įžvelgiau daug bendrų vertybių su kanclere ir prezidentu Franku-Walteriu Steinmeieriu“, - žurnalistams sakė E.Macronas.

Jis jau anksčiau lankėsi Berlyne sausio pradžioje, tačiau tuomet nesusitiko su A.Merkel, daugelio vadinama įtakingiausia Europos politike.

Sausio pabaigoje Vokietijos kanclerė buvo susitikusi su E.Macrono oponentu prezidento rinkimuose, buvusiu premjeru Francois Fillonu, dar iki Prancūzijos dienraščiams paskelbiant, kad jis buvo fiktyviai įdarbinęs savo šeimos narius.

Antradienį F.Filloną teisėsaugos pareigūnai apkaltino netinkamu viešųjų pinigų naudojimu ir kitais nusikaltimais, o pastaruoju metu šis kandidatas nukrito į trečią vietą visuomenės nuomonės apklausose prieš rinkimus, kurių pirmas turas vyks balandžio 23 dieną.

2012 metais A.Merkel Prancūzijos prezidento rinkimuose palaikė dabartinį šalies vadovą Francois Hollande'ą.

E.Macronas ir kraštutinių dešiniųjų kandidatė Marine Le Pen šiuo metu pirmauja visuomenės nuomonės apklausose.

Ketvirtadienį E.Macronas sakė su Vokietijos kanclere diskutavęs apie „mano ketinimus reformuoti mūsų darbo rinką, mūsų švietimo sistemą ir turėti protingą fiskalinę konsolidaciją, investicijų paketą mūsų ekonomikai“.

„Kalbėjausi su ja (A.Merkel), kuri buvo labai atvira dar artimesnei Prancūzijos ir Vokietijos partnerystei, ypač dabar, kai Europa susiduria su esminiais pasikeitimais, įskaitant Britanijos pasitraukimą iš Europos sąjungos“, - pridūrė E.Macronas.

Laikydamasi protokolo, A.Merkel susitikimo nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius