Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas ir Saudo Arabijos faktinis valdovas ragina užbaigti Libano politinį vakuumą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas paragino greitai užbaigti institucinį politinį vakuumą Libane, penktadienį pranešė Eliziejus.
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas / „AP“/„Scanpix“

Tai įvyko po to, kai E.Macronas priėmė Saudo Arabijos faktinį vadovą į derybas Paryžiuje, kur tikėtasi, kad jis sieks M.bin Salmano paramos ieškant Libano vadovybės krizės sprendimo.

Trečiadienį Libano įstatymų leidėjams jau dvyliktą kartą nepavyko išrinkti naujo prezidento, tarp Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ ir jos oponentų kilus dideliam nesutarimų pavojui, kad šalyje užsitęs valdžios vakuumas.

Po abiejų vyrų susitikimo Paryžiuje Prancūzijos prezidentūra pareiškė, kad ilgalaikis prezidento nebuvimas „tebėra pagrindinė kliūtis, trukdanti išspręsti sunkią šalies socialinę ir ekonominę krizę“.

Pora taip pat aptarė karą Ukrainoje. E.Macronas išreiškė „gilų susirūpinimą dėl Rusijos agresyvaus karo,.. jo pražūtingo poveikio civiliams gyventojams ir pasekmių maisto saugumui“, pranešė jo biuras.

E.Macronas ir naftos turtingos karalystės faktinis vadovas „taip pat pakartojo savo bendrą įsipareigojimą užtikrinti saugumą ir stabilumą Artimuosiuose ir Vidurio Rytuose ir išreiškė norą toliau dėti bendras pastangas, kad įtampa ilgam laikui sumažėtų“.

Jie ketina plėtoti ir gilinti abiejų šalių partnerystę, teigė biuras.

Prancūzija yra pasirengusi remti Saudo Arabiją stiprinant jos gynybos pajėgumus, o E.Macronas pabrėžė „Prancūzijos bendrovių pasirengimą toliau remti Saudo Arabiją įgyvendinant jos ambicingąją „Viziją 2030“ – karalystės ekonominių ir socialinių reformų darbotvarkę“.

Panašu, kad M.bin Salmano viešnagė Prancūzijoje užtruks ilgai: birželio 22–23 dieną sosto įpėdinis princas dalyvaus E.Macrono rengiamame Paryžiaus aukščiausiojo lygio susitikime dėl naujojo pasaulinio finansavimo pakto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius