Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E. Macronas pakeitė švietimo ministrę

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį, siekdamas suteikti naują postūmį savo paskutiniam prezidentavimo etapui, po virtinės nesutarimų nusprendė pakeisti švietimo ministrę.
ALAIN JOCARD / AFP
ALAIN JOCARD / AFP

Sausio 11 dieną E. Macronas pertvarkė ministrų kabinetą, pakreipdamas jį į dešinę ir paskirdamas 34 metų Gabrielį Attalį (Gabrielį Atalį) jauniausiu ir pirmuoju atvirai homoseksualiu Prancūzijos ministru pirmininku. Prieš tai G. Attalis buvo švietimo ministras.

Vienas iš svarbiausių žingsnių – buvusios Prancūzijos jaunimo teniso čempionės Amelie Oudea-Castera (Ameli Udėja-Kastera), kuri jau ėjo sporto ministrės pareigas, paskyrimas vadovauti vadinamajai superministerijai, apimančiai ir sportą, ir švietimą.

Tačiau dėl keleto kontroversijų, įskaitant griežtą kritiką dėl jos sprendimo visus tris savo vaikus išsiųsti į privačią mokyklą, spaudimas A. Oudea-Castera prasidėjo vos kelios valandos po paskyrimo.

Prezidentūra paskelbė, kad ją pakeis buvusi teisingumo ministrė Nicole Belloubet (Nikol Belubė).

68-erių N. Belloubet, romaus būdo teisės profesorė, laikoma saugiu pasirinkimu užimti vieną opiausių postų Prancūzijos politikoje.

Tačiau A. Oudea-Castera išsaugojo ankstesnes sporto ministrės pareigas – ji ir toliau bus atsakinga už vėliau šiais metais vyksiančias olimpines žaidynes.

Komentatoriai teigė, kad jos padėtis tapo vis labiau nepavydėtina paaiškėjus, kad dėl elitinės privačios katalikiškos mokyklos, į kurią ji išsiuntė savo tris sūnus, buvo pradėtas tyrimas, susijęs su įtariamais homofobiškais komentarais klasėje.

Kalbėdamas per televiziją G. Attalis pripažino, kad A. Oudea-Castera sukėlė „diskomforto jausmą“, tačiau gražiai atsiliepė apie jos darbą ministerijoje.

G. Attalis gyrė visišką A. Oudea-Castera atsidavimą darbui ir kruopštumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius