Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas pertvarkė ministrų kabinetą, pakeitė išžaginimu kaltinamą ministrą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį pakeitė ministrą, atsidūrusį tyrimo dėl įtariamo išprievartavimo centre, dar kartą pertvarkydamas ministrų kabinetą.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujas ministrų kabineto pertvarkymas vyksta praėjus vos pusantro mėnesio po ankstesniojo, E.Macrono valdančiajam aljansui po parlamento rinkimų praradus turėtą balsų persvarą Nacionaliniame Susirinkime.

Užsienio reikalų, finansų ir gynybos ministrams pavyko išsaugoti savo postus, bet buvo paskirti keli kiti nauji ministerijų vadovai.

Prancūzijos Raudonojo Kryžiaus direktorius Jean'as-Christophe'as Combe'as pirmadienį buvo paskirtas naujuoju solidarumo ir socialinės sanglaudos ministru po to, kai Damienas Abadas sulaukė dviejų kaltinimų dėl išprievartavimo, kuriuos neigia.

Netikėtai naująja Europos ministre E.Macronas paskyrė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vyriausiąją ekonomistę Laurence Boone. Ji pakeitė Clement'ą Beaune'ą, atlikusį svarbų vaidmenį derybose su JK dėl „Brexito“.

Kitas svarbus pakeitimas – naujuoju aplinkos ministru paskirtas buvęs Anžė miesto meras ir svarbus buvusio premjero Edouardo Philippe'o sąjungininkas Christophe'as Bechu.

Jis pakeitė E.Macronui ištikimą Amelie de Montchalin, kuri rinkimuose pralaimėjo kovą dėl vietos parlamente ir pasitraukė.

Nors E.Macrono valdantysis aljansas birželio 19 dieną vykusiuose parlamento rinkimuose laimėjo daugiausiai vietų, jis prarado turėtą daugumą ir dabar turės ieškoti sąjungininkų, kad galėtų lengviau priiminėti teisės aktus parlamente.

Rinkimų rezultatai buvo vertinami kaip didžiulė prezidento nesėkmė po to, kai E.Macronas gegužę laimėjo valstybės vadovo rinkimus, juose nugalėjęs kraštutinių dešiniųjų lyderę Marine Le Pen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius