Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 09 /17:54

E.Macronas prašo V.Putino padėti nutraukti civilių kančias Sirijoje

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas telefonu penktadienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną padėti sušvelninti civilių kančias, Sirijos vyriausybės pajėgoms atakuojant sukilėlių pozicijas.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas V.Putino prašo padėti nutraukti civilių kančias Sirijoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Rusija palaiko Sirijos režimo pajėgas ir teikia joms paramą septynerius metus trunkančiame pilietiniame kare, o V.Putinas yra laikomas didžiausią įtaką Sirijos prezidentui Basharui al Assadui darančiu užsienio lyderiu.

Per penkias dienas Sirijos vyriausybės pajėgų antskrydžių sukilėlių kontroliuojamame Rytų Gutos anklave jau žuvo daugiau nei 220 civilių gyventojų, pranešė AFP korespondentas penktadienį.

E.Macronas sakė, kad yra „susirūpinęs dėl ženklų, rodančių apie galimus kelis chloro dujų panaudojimo atvejus prieš civilius gyventojus Sirijoje per kelias pastarąsias savaites“.

Užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas trečiadienį pareiškė, jog visi įkalčiai leidžia manyti, kad buvo panaudotas cheminis ginklas.

Tačiau gynybos ministrė Florence Parly penktadienį buvo santūresnė, kai jos paklausė, ar Damaskas peržengė E.Macrono gegužę nubrėžtą „raudoną liniją“. Tuomet Prancūzijos vadovas pareiškė, kad cheminio ginklo panaudojimas sulauks Prancūzijos atsako.

„Šiuo metu, kadangi nežinome, kas atsitiko ir (nežinome) tų įvykių pasekmių, mes negalime pasakyti, kad yra taip, kaip jūs sakote, kad yra“, – pareiškė ministrė, atsakydama į radijo „France Inter“ klausimą apie peržengtą „raudonąją liniją“.

Kalbėdamas su V.Putinu E.Macronas pasveikino „dvišalių santykių dinamiškumą“, kuriam postūmį davė pirmasis jų dvišalis susitikimas Versalyje gegužės mėnesį, sakoma pranešime.

E.Macronas taip pat patvirtino, kad pirmą kartą kaip prezidentas vyks į Rusiją dalyvauti Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume, kuris vyks gegužės 24–26 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius