-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas ragina Jungtinę Karalystę išspręsti sienos su Airija po „Brexit“ klausimą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad Airijos ir Jungtinės Karalystės (JK) sienos po pasitraukimo iš Europos Sąjungos klausimo sprendimas priklauso nuo Jungtinės Karalystės.
Emmanuelio Macrono inauguracija
E.Macronas ragina Jungtinę Karalystė išspręsti sienos su Airija po „Brexit“ klausimą / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jungtinė Karalystė turi pasiūlyti konkrečių sprendinių, kurie sumažintų „Brexit“ įtaką Airijos ir Jungtinės Karalystės pasieniui“, – pareiškė E.Macronas Paryžiuje po susitikimo su Airijos premjeru Leo Varadkaru.

„Airijai tai yra svarbus elementas, taip pat nuolatinio Europos Sąjungos ir Prancūzijos dėmesio objektas“, – pridūrė Prancūzijos vadovas, pakartodamas ES poziciją, kad iniciatyvos turi imtis Londonas.

Būsimos vienintelės JK ir ES sausumos sienos – tarp JK sudėtinės teritorijos Šiaurės Airijos ir euro zonai priklausančio Airijos Respublikos – klausimas yra vienas opiausių birželį prasidėjusiose Londono ir Briuselio derybose.

Baiminamasi, kad sugrįžimas prie „griežtos“ sienos gali sukelti pavojų trapiai taikai Šiaurės Airijos provincijoje, kurią tris dešimtmečius krėtė neramumai, kol 1998 metais buvo sudarytas vadinamasis Didžiojo penktadienio taikos susitarimas.

L.Varadkaras padėkojo E.Macronui už jo „solidarumą“ ir pastangas darant viską, kad „Airijos saloje nebūtų sugrąžinta fizinė siena“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius