Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

E.Macronas sako, kad Jungtinė Karalystė galėtų rasti sau vietos reformuotoje ES

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) besiderančiai Jungtinei Karalystei gali atsirasti vietos reformuotoje Bendrijoje.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo kalboje Paryžiuje pateikdamas viziją apie ES ateitį, E.Macronas sakė: „Po kelių metų, jeigu norėtų, Jungtinė Karalystė galėtų surasti savo vietą sąjungoje, kuri būtų iš naujo susitelkusi ties savo nesvyruojančiomis vertybėmis ir efektyvia rinka“.

Atsargiai rinkdamas žodžius Prancūzijos prezidentas teigė sąmoningai nekalbėjęs apie „Brexit“, nes negali įsivaizduoti, jog Britanija nenorėtų tapti naujosios ES dalimi.

„Negalėčiau įsivaizduoti, kad Jungtinė Karalystė negalėtų rasti savo vietos mano siūlomoje reformuotoje ir supaprastintoje ES“, – teigė E.Macronas.

Jis visgi tiksliai neatskleidė, ar siūlo Britanijai pakeisti sprendimą dėl „Brexit“ ar tiesiog sugrįžti į Bendriją vėliau.

Pirmojo savo susitikimo su britų premjere Theresa May metu birželį E.Macronas užsiminė, jog Londonas galėtų persigalvoti dėl sprendimo palikti 28-ių narių sąjungą.

„Žinoma, durys yra visada atviros, kol derybos dėl „Brexit“ nesibaigė“, – tuomet sakė prezidentas, suteikęs viltį britams, pernai „Brexit“ referendume balsavusiems už Britanijos pasilikimą bloke.

Tačiau E.Macronas taip pat pabrėžė, kad britai patys nusprendė pasitraukti ir prasidėjus deryboms „bus vis sunkiau ir sunkiau sugrįžti atgal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius