-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 25

E.Musko era: milijardierius turi ambicijų JAV politikoje

Netrukus praeis metai nuo tada, kai technologijų magnatas Elonas Muskas, save vadinantis „žodžio laisvės absoliutistu“, oficialiai nusipirko socialinį tinklą „X“, tuomet buvusį „Twitter“. Jis vis aktyviau reiškia dešiniąsias politines pažiūras, o tai kursto spėliones apie jo siekį daryti įtaką JAV prezidento rinkimams.
Elonas Muskas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Elonas Muskas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „Reuters“/„Scanpix“

E.Musko antroji žmona, britų aktorė Talulah Riley naujausios verslininko biografijos autoriui Walteriui Isaacsonui teigė, kad „giliai viduje šis vyras yra suaugęs vaikas, kuris dar stovi priešais savo tėvą“.

Anot jos, antras pagal valdomą turtą žmogus pasaulyje vis dar kovoja su ankstyvaisiais trauminiais išgyvenimais, kuriuos patyrė su savo tėvu Errolu Musku.

Dabar 2021 m. žurnalo „Times“ metų žmogus veržiasi į Jungtinių Valstijų ir pasaulinę areną kaip viena svarbiausių – jei ne svarbiausia – šio amžiaus asmenybių.

Izraelio dešiniųjų pažiūrų premjeras Benjaminas Netanyahu, prieš rugsėjo pabaigoje įvykusį susitikimą su E.Musku aptarti dirbtinio intelekto ir antisemitizmo, jį pavadino „dabartiniu dramatiškiausios naujųjų laikų raidos lyderiu“.

Tokių bendrovių kaip „SpaceX“, „Tesla“ ir naujausios „xAI“ vadovas praėjusių metų spalį užbaigė 44 mlrd. dolerių (41 mrld. eurų) vertės socialinio tinklo „X“, tada vadinto „Twitter“, perėmimą. Ta proga jis platformoje rašė: „Paukštis išlaisvintas“, o vėliau: „Tegul prasideda geri laikai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius