Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ebolos virusas jau pasiekė ir Kongo Demokratinę Respubliką

Ebolos virusas plinta ir toliau. Pirmadienį apie dvejus šiuo virusu apsikrėtusius gyventojus informavo Kongo Demokratinės Respublikos sveikatos ministras Felixas Numbis, skelbia naujienų svetainė bbc.com.
Ebolos virusu užsikrėtė du žmonės Kongo DR
Ebolos virusu užsikrėtė du žmonės Kongo DR / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad šioje šalyje plintantis virusas yra kitokios atmainos nei Vakarų Afrikoje.

F.Numbis teigė, kad šiuo metu yra įkurta karantino zona sergantiems asmenims. Jis taip pat pabrėžė, kad tai bus jau septintasis ligos protrūkis šioje šalyje. Pirmą sykį virusas buvo atpažintas 1976 m. Kongo DR netoli Ebolos upės.

Šie atvejai yra pirmieji, užfiksuoti ne Vakarų Afrikoje, nuo Ebolos viruso protrūkio pradžios 2014 m. pavasarį. Skelbiama, kad nuo kovo šiuo virusu užsikrėtė 2615 žmonių, iš jų 1427 mirė.

Šeštadienį Siera Leonės parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį Ebolos virusu sergančių asmenų slėpimas laikomas nusikaltimu, už kurį gresia 2 m. kalėjimo bausmė.

Kol kas neegzistuoja joks efektyvus vaistas asmenims, apsikrėtusiems Ebolos virusu. Vis dėlto, kai kuriems užsikrėtusiesiems buvo skiriamas bandomasis vaistas „Zmapp“, kuris daliai pacientų padėjo.

Sekmadienį paskelbta, kad Ebolos virusu Siera Leonėje užsikrėtė Didžiosios Britanijos pilietis, kuris savanoriavo vienoje iš Siera Leonės ligoninių

Šeštadienį Siera Leonės parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį Ebolos virusu sergančių asmenų slėpimas laikomas nusikaltimu, už kurį gresia 2 m. kalėjimo bausmė.

Toks įstatymas buvo priimtas po to, kai Dramblio Kaulo Krantas uždarė savo sausumos sienas tam, kad būtų išvengta viruso plitimo šalies teritorijoje. Be to, ši šalis jau uždraudė skrydžius iš Siera Leonės, Liberijos ir Gvinėjos.

Panašių priemonių ėmėsi Gabonas, Senegalas ir Pietų Afrikos Respublika. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius