Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egiptas ir Jordanija sutarė: jokių nuolaidų dėl Palestinos valstybės

Egipto prezidentas Abdel-Fattah el-Sissi ir Jordanijos Karalius Abudllah II antradienį sutarė, kad negali būti jokių nuolaidų dėl Palestinos valstybės kūrimo, pranešė Egiptas po derybų Kaire.
Abdel Fattahas al Sisi prisaikdintas Egipto prezidentu.
Abdel Fattahas al Sisi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų arabiškų šalių, pasirašiusių taikos sutartis su Izraeliu, vadovų susitikimas vyko po to, kai Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracija paskelbė, kad ji primygtinai nereikalaus, jog Artimųjų Rytų taikos proceso sąlyga būtų Palestinos įkūrimas.

„Abi pusės diskutavo apie būdus paspartinti stagnuojantį Artimųjų Rytų taikos procesą, ypač turint omenyje D.Trumpo administracijos atėjimą į valdžią“, – teigiama Egipto prezidentūros pranešime.

„Dviejų valstybių sprendinys įkuriant Palestiną (...) su jos sostine Rytų Jeruzale yra nacionalinis principas, kurio negalima atsisakyti“, – nurodoma jame.

D.Trumpas paskelbė stabdantis Vašingtono įsipareigojimus siekti dviejų valstybių sprendinio Izraelio ir palestiniečių konflikte.

Susitikęs su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu vasarį, D.Trumpas paskelbė stabdantis Vašingtono įsipareigojimus siekti dviejų valstybių sprendinio Izraelio ir palestiniečių konflikte, pareiškęs, kad palaikytų vienos valstybės scenarijų, jeigu jis užtikrintų taiką.

Tačiau JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley vėliau sušvelnino jo poziciją. Pasak diplomatės, Jungtinės Valstijos absoliučiai palaiko dviejų valstybių sprendinį Izraelio ir Palestinos konflikte, tačiau galvoja ir apie naujus būdus, kaip toliau žengti taikos sutarties link

Dviejų valstybių sprendinys – Palestinos įkūrimas greta Izraelio – ilgą laiką yra pagrindinis JAV ir tarptautinės bendruomenės siūlymas užbaigti ilgametį konfliktą Artimuosiuose Rytuose. Galimas JAV pozicijos pasikeitimas šiuo klausimu pasaulio sostinėse buvo sutiktas priešiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius