Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte 14 islamistų nuteisti mirties bausme

Egipto teismas negailestingai kovoja su teroristais, 18 kovotojų nubausti mirties bausme arba kalėjimu iki gyvos galvos. Pernai jie užpuolė Sinajaus pusiasalį ir nužudė saugumo pajėgų narius.
išpuolį surengę vyrai nuteisti mirties bausme arba kalėjimu iki gyvos galvos.
išpuolį surengę vyrai nuteisti mirties bausme arba kalėjimu iki gyvos galvos. / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Egiptas

14 islamistų nuteisti mirties bausme juos pakariant, dar keturi kalės iki gyvos galvos. Vyrai buvo pripažinti kaltais dėl išpuolių prieš policiją ir kariuomenę Sinajaus pusiasalyje. Per jį žuvo trys policininkai, karininkas ir civilis. 

Nuteistieji, kurie teismo procesą stebėjo geležiniuose narvuose, šūkiais sutiko teisėjo sprendimą ir rėkė, jog už verdiktą yra atsakingas Egipto islamistų prezidentas Mohammedas Mursi. „Mursi yra bedievis ir visi, kurie juo seka, yra netikintieji“, – šaukė kaltinamieji. 

Nuo Egipto diktatoriaus Hosni Mubarako nuvertimo praėjusį rudenį, saugumo situacija Sinajaus pusiasalyje itin pablogėjo. Rugpjūčio pradžioje Sinajaus pasienio poste islamistai nužudė 16 policininkų. Praėjusią savaitę teroristai užpuolė Egipto saugumo institucijos būstinę. Mažiausiai trys kareiviai ir keli civiliai buvo sužeisti.

Reuters/Scanpix nuotr./Nuteistieji
Reuters/Scanpix nuotr./Nuteistieji

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius