Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 27 /15:07

Egipte išpuolio prieš krikščionis aukų padaugėjo iki 29, atsakomybę prisiėmė džihadistai

Egipte per krikščionis į vienuolyną vežusio autobuso užpuolimą žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 29, pranešė šalies valdžia. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“.
Laidojami per išpuolį žuvę koptai
Laidojami per išpuolį žuvę koptai / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak Egipto vyriausybės pranešimo, 13 per penktadienio išpuolį nukentėjusių žmonių vis dar yra ligoninėse Kaire ir pietiniame Minjos mieste, kur autobusas buvo užpultas. Prieš tai buvo pranešta, kad žuvo 28 žmonės.

Pasala buvo surengta prieš pat prasidedant šventajam musulmonų Ramadano mėnesiui. Tai jau ketvirtas išpuolis prieš krikščionių mažumą Egipte nuo praėjusio gruodžio.

Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi pranešė, kad įtariama, jog autobusą užpuolė „Islamo valstybės“ (IS) kovotojai, ir kad Egiptas surengė aviacijos antskrydžius prieš, pasak jo, kovotojų rengimo bazes Libijoje.

Teorija dėl IS pasitvirtino: šis džihadistų judėjimas šeštadienį prisiėmė atsakomybę dėl išpuolio, pranešė grupuotės propagandos padalinys „Amaq“.

„Islamo valstybės“ saugumo dalinys vakar įvykdė ataką Minjoje, kurios taikinys buvo koptus vežęs autobusas, ir atėmė gyvybes 32 iš jų“, – sakoma „Amaq“ pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius