-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte per džihadistų ataką žuvo 11 karių

Egipte šeštadienį žuvo 11 karių, mėginusių užkirsti kelią „teroristiniam“ išpuoliui Sueco kanalo zonoje, besiribojančioje su Sinajaus pusiasaliu – aktyviu džihadistų veiklos židiniu, pranešė ginkluotosios pajėgos.
Islamo valstybės vėliava
Islamo valstybės vėliava / 123RF.com nuotr.

Tai buvo didžiausi per pastaruosius kelerius metus kariuomenės nuostoliai, patirti per jos ilgametę kampaniją prieš džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS) ištikimus kovotojus Sinajuje ir gretimuose rajonuose.

Per susišaudymą, įvykusį kanalo rytinėje pakrantėje, taip pat buvo sužeisti penki kariai, nurodė armija. Pasak jos, Egipto saugumo pajėgos „toliau vejasi teroristus ir apsupa juos izoliuotoje Sinajaus teritorijoje“.

Egiptas jau daugelį metų stengiasi numalšinti intensyvų sukilimą Sinajuje, paaštrėjusį 2013 metais, kai kariuomenė nuvertė velionį prezidentą Mohammedą Morsį, remtą islamistų jėgų.

2018 metų vasarį egiptiečių kariuomenė ir policija pradėjo nacionalinio masto operaciją prieš kovotojus, daugiausia dėmesio skirdamos Šiaurės Sinajui.

Oficialiais duomenimis, nuo šios kampanijos pradžios žuvo jau daugiau kaip 1 tūkst. įtariamų kovotojų ir dešimtys saugumo tarnybų darbuotojų.

Lapkritį Kairas susitarė su Izraeliu dislokuoti daugiau savo karių aplink Egipto Rafos pasienio miestą, siekdamas sutramdyti IS kovotojus.

Rugpjūtį ginkluotosios pajėgos pranešė, kad per susirėmimus Sinajuje žuvo 13 kovotojų ir kad devyni kariai buvo „nužudyti arba sužeisti“, bet nenurodė tų įvykių datos.

Pastaraisiais metais sukilėliai dažniausiai taikosi į naftotiekius, kuriais egiptietiška nafta ir dujos tiekiamos kaimyniniam Izraeliui bei Jordanijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius