Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte sulaikyta apie 200 protestuotojų, vienas iš jų mirė

Egipto saugumo pajėgos nurodė, kad apie 200 demonstrantų buvo suimti per protestus, per kuriuos gyventojai, įkvėpti Tunise įvykusio sukilimo, reikalavo atsistatydinti autoritarišką prezidentą Hosni Mubaraką.
Neramumai Egipte
Neramumai Egipte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pareigūnų, tikėtina, jog daugiau protestuotojų bus suimti, kai policija peržiūrės šalyje vykusių demonstracijų vaizdo įrašus.

Vienas protestuotojas trečiadienį mirė nuo žaizdų, nukentėjęs per susirėmimą su policija per demonstraciją, pranešė medicinos pareigūnai.

Šis vyras tapo jau trečiuoju demonstrantu, žuvusiu per Egiptą pastaruoju metu apėmusių protestų bangą.

Per antradienį, pramintą „pykčio diena“, vykusias demonstracijas, kurias įkvėpė neseniai Tunise įvykęs sukilimas, žuvo du protestuotojai ir policininkas.

Kaip patikslino Egipto vidaus reikalų ministerija, policininkui buvo smogta į galvą akmeniu, vėliau jis mirė ligoninėje.

Abu antradienį žuvę protestuotojai buvo Sueco miesto gyventojai. Vienas iš jų užduso, kai policija panaudojo ašarines dujas, o kitas mirė nuo smūgio akmeniu į galvą.

Demonstrantai mojavo Egipto ir Tuniso vėliavomis ir skandavo: „Dink, Mubarakai!“, „Duonos, laisvės, orumo!“ ir „Mes seksime Tuniso pavyzdžiu!“.

Manifestacijos dalyviai teigė, kad protestams juos įkvėpė revoliucijos sėkmė Tunise, kur žmonėms pavyko atsikratyti prezidento Zine`o El Abidine`o Ben Ali, įvedusio korumpuotą autoritarinį režimą.

Šie protestai Egipte laikomi didžiausiais ir svarbiausiais nuo 1977 metų, kai daugiausia gyventojų turinčią arabų pasaulio valstybę buvo sukrėtusios riaušės dėl subsidijų duonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius