Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto ir Izraelio lyderiai pirmąkart dalyvavo viešose derybose

Egipto prezidentas Abdel Fattah al Sisi Niujorke susitiko su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu ir per pirmąsias jųdviejų viešas derybas aptarė Artimųjų Rytų taikos procesą, antradienį pranešė Egipto lyderio atstovai.
Benjaminas Netanyahu (kairėje) ir Abdel Fattah al Sisi (dešinėje) Niujorke
Benjaminas Netanyahu (kairėje) ir Abdel Fattah al Sisi (dešinėje) Niujorke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.F.al Sisi pabrėžė, kad yra svarbu „pratęsti derybas tarp Izraelio ir palestiniečių pusių, kad būtų pasiektas išsamus sprendimas“, sakoma pranešime.

Abu lyderiai aptarė „būdus, kaip pratęsti taikos procesą ir įkurti Palestinos valstybę“, teigiama jame.

Izraelio ir palestiniečių taikos procesas yra atsidūręs aklavietėje jau nuo 2014 metų pavasario, kai žlugo JAV remiamos derybos.

Gegužę Izraelyje bei okupuotame Vakarų Krante viešėjęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas sakė manąs, kad jis gali tarpininkauti deryboms dėl galutinio taikos susitarimo, nors jo pirmtakams to padaryti nepavyko.

Pirmadienį su B.Netanyahu Niujorke susitiko ir D.Trumpas. Per susitikimą jis vėl išreiškė viltį, kad Izraelis su Palestina pasieks taikų susitarimą.

Izraelio ministras pirmininkas buvo pirmasis lyderis, susitikęs su D.Trumpu akis į akį Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose. Antradienį JAV vadovas pasakys pirmąją savo kalbą per šį renginį.

Kaip pranešama, A.F.al Sisi ir B.Netanyahu anksčiau jau yra dalyvavę slaptose derybose.

Jordanijos Akabos mieste 2016-ųjų vasarį Egipto prezidentas, Izraelio premjeras ir tuometinis JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry dalyvavo bendrose derybose, kurioms vadovavo Jordanijos karalius Abdullah II, anksčiau šiemet patvirtino vienas buvęs JAV pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius