-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto karinis lyderis Abdelis Fattah al Sisi paskelbė sieksiantis prezidento posto

Egipto karinis lyderis Abdelis Fattah al Sisi trečiadienį paskelbė atsisakantis kariuomenės vado posto ir kandidatuojantis į prezidento postą, žadėdamas išvaduoti šalį nuo „terorizmo“, praėjus beveik devyniems mėnesiams po to, kai jis nuvertė išrinktą šalies lyderį.
Abdelis Fattah al Sisi
Abdelis Fattah al Sisi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Egiptas

A.F.al Sisi, kuris taip pat yra gynybos ministras, neturi rimtų varžovų artėjančiuose rinkimuose, kurie tikriausiai bus surengti iki birželio. Prognozuojama, kad jis lengvai laimės, nes yra populiarus dėl savo siunčiamos žinios, jog sieks užtikrinti tvarką ir teisingumą.

Šiandien stoviu prieš jus paskutinį kartą, vilkėdamas karinę uniformą, nes nusprendžiau baigti savo tarnybą gynybos ministro ir ginkluotųjų pajėgų vado postuose, – sakė jis, vilkėdamas feldmaršalo uniformą ir sėdėdamas prie stalo.

Tačiau Musulmonų brolija, palaikanti prezidentą Mohamedą Mursi, kurį A.F.al Sisi nuvertė pernai liepą, perspėjo, kad įtvirtinti stabilumo šio lyderio valdymo „šešėlyje“ Egipte nepavyks.

Brolija ir jos sąjungininkai atkakliai protestuoja prieš pirmojo laisvai išrinkto Egipto prezidento nuvertimą, o šalyje stiprėja kovotojų grupuotės, kurių išpuoliai nusinešė daug policininkų ir karių gyvybių.

A.F.al Sisi apie savo kandidatavimą, kurį daugelis prognozavo, kreipdamasis į tautą per televiziją

„Šiandien stoviu prieš jus paskutinį kartą, vilkėdamas karinę uniformą, nes nusprendžiau baigti savo tarnybą gynybos ministro ir ginkluotųjų pajėgų vado postuose“, – sakė jis, vilkėdamas feldmaršalo uniformą ir sėdėdamas prie stalo.

„Kukliai balotiruojuosi į Egipto prezidento postą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius