Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto Musulmonų brolijos lyderis Mohammedas Badie pakvietė į džihadą Jeruzalės išlaisvinimui

Egipto islamistų judėjimo Musulmonų brolija lyderis Mohammedas Badie ketvirtadienį pakvietė musulmonus pradėti šventąjį karą dėl Jeruzalės išlaisvinimo iš žydų, pranešė naujienų agentūra AFP.
Mohammedas Badie
Mohammedas Badie / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo kassavaitiniame kreipimesi, kurį publikuoja Egipto laikraštis „Al-Ahram“, M.Badie pareiškė, kad džihadas dėl Jeruzalės išlaisvinimo yra visų musulmonų pareiga. Pasak jo, Jeruzalė yra musulmoniškas miestas ir jo negalima niekam atiduoti pagal jokias sutartis. Be to, M.Badie tvirtina, kad miesto išlaisvinimas derybų keliu neįmanomas.

„Žydai karaliauja šioje žemėje, jie skleidžia korupciją, lieja tikratikių kraują ir išniekina šventas vietas, tame tarpe ir savo“, – M.Badie žodžius cituoja „The Times of Israel“. Izraelio laikraščio duomenimis, Musulmonų brolijos lyderis taip pat pareiškė, kad „sionistai supranta tik jėgos kalbą“, o „nutraukti tironiją“ galima tik „didelių aukų kaina, šventojo džihado ir visų pasipriešinimo formų keliu“.

Po buvusio Egipto prezidento Hosni Mubarako nuvertimo 2011 metų vasarį Musulmonų brolijos judėjimas, anksčiau persekiotas buvusiojo režimo, paskelbė apie politinės partijos sukūrimą. Per rinkimus į žemutiniuosius parlamento rūmus partija sulaukė 38 proc. rinkėjų palaikymo. Aukštutiniųjų parlamento rūmų rinkimuose Musulmonų brolija gavo net 58 proc. rinkėjų balsų.

Šių metų birželį Musulmonų brolijos kandidatas Mohammedas Mursi nugalėjo prezidento rinkimuose. Tačiau po pergalės rinkimuose jis pasitraukė iš visų postų judėjime bei partijoje ir pareiškė, kad „ketina tapti visų egiptiečių prezidentu“.

Tačiau dar dirbdamas parlamente M.Mursi aktyviai kritikavo Egipto ir Izraelio taikos sutartis. Apie jo ketinimus peržiūrėti 1979 metų Kemp Devido taikos sutartį skelbta ir šių metų rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius