Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto prezidentas Mohamedas Mursi tarėsi su ultimatumą iškėlusios armijos vadu ir premjeru

Egipto prezidentas Mohamedas Mursi antradienį jau antrą kartą per dvi dienas priėmė ginkluotųjų pajėgų vadą, susitikime dalyvavo ir ministras pirmininkas, pranešė prezidentūra, bet susitikimo detalių nepateikė.
Mohamedo Mursi priešininkas
Mohamedo Mursi priešininkas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prezidentas Egiptas

Šio susitikimo išvakarėse, pirmadienį, vyriausiasis karo vadas generolas Abdelis Fattah al-Sisi prezidentui M.Mursi ir jo oponentams davė laiko iki trečiadienio susitarti, arba sprendimo teks imtis ginkluotosioms pajėgoms.

Pirmadienį ir antradienį vykusiuose prezidento ir karo vado susitikimuose dalyvavo ir ministras pirmininkas Hishamas Qandilis.

Egipto opozicija žada neremti karinio perversmo

Egipto pagrindinė opozicinė koalicija antradienį paskelbė, jog neremia jokio karinio perversmo ir tiki, kad armijos pareiškimas, kuriuo politiniams lyderiams buvo duotos 48 valandos dabartinei krizei išspręsti, nereiškia jos sprendimo prisiimti politinį vaidmenį.

„Mes neremiame karinio perversmo“, – sakoma Nacionalinio gelbėjimo fronto (NSF) pareiškime.

„NSF nuo pat savo įsikūrimo 2012 metų lapkričio 22 dieną yra įsipareigojęs kurti pilietinę, modernią ir demokratinę valstybę, kuri leidžia dalyvauti visoms politinėms kryptims, tarp jų – politiniam islamui. Tikime armijos deklaracija, atspindėta jų pareiškime, kad jie nenori įsitraukti į politiką ar vaidinti kokio nors politinio vaidmens“, – nurodo NSF.

Atsistatydino Egipto prezidentūros ir ministrų kabineto atstovai

Egipto prezidentūros ir ministrų kabineto atstovai antradienį atsistatydino – jie yra paskutiniai iš virtinės pareigūnų, pasitraukusių iš didžiulį visuomenės spaudimą atsistatydinti patiriančio prezidento M.Mursi administracijos.

Prezidentūros atstovas Ehabas Fahmy, į šias pareigas pasiūlytas iš Užsienio reikalų ministerijos, pateikė savo atsistatydinimo prašymą, informavo Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas.

Ministrų kabineto atstovas Alaa al Hadidi valstybinei naujienų agentūrai MENA pranešė, kad jis taip pat įteikė savo atsistatydinimo prašymą ministrui pirmininkui H.Qandilui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius