Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Egipto prezidentas suteikė malonę įkalintam žmogaus teisių aktyvistui P.Zaki

Egipto prezidentas Abdel Fattahas el Sissi trečiadienį suteikė malonę žmogaus teisių aktyvistui Patrikui Zaki, pranešė valstybinė žiniasklaida, praėjus dienai po to, kai jam buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė.
Protestas Italijoje dėl Patriko Zaki įkalinimo
Protestas Italijoje dėl Patriko Zaki įkalinimo / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ši bausmė sukėlė teisių grupių pasipiktinimą.

Vyriausybės leidžiamas laikraštis „al-Ahram“ teigė, kad A.F.el Sissi taip pat suteikė prezidento malonę žinomiausio Egipto politinio kalinio Alaa Abdel Fattah advokatui Mohamedui al Baqerui.

Antradienį jam buvo paskelbtas nuosprendis už melagingų naujienų skleidimą.

32 metų P.Zaki buvo kalinimas dėl straipsnio, kuriame aprašoma jo ir kitų Egipto koptų krikščionių mažumos atstovų patiriama diskriminacija.

Žinia apie malonę buvo paskelbta po to, kai JAV valstybės departamentas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė esąs susirūpinęs dėl P.Zaki nuosprendžio ir paragino nedelsiant paleisti jį ir kitus neteisėtai sulaikytus asmenis.

Italijoje, kurioje P.Zaki studijavo, kol nebuvo suimtas 2020 metais viešėdamas Egipte, ministrė pirmininkė Giorgia Meloni antradienį pareiškė, kad Roma niekada neatsisakė įsipareigojimo išspręsti šio žmogaus teisių gynėjo bylą.

Tuomet ji pridūrė, kad Italija vis dar tiki, kad jai pavyks.

Teisių gynimo grupių teigimu, Kairas dažnai kritikuojamas dėl žmogaus teisių padėties, nes jame šiuo metu už grotų laikoma dešimtys tūkstančių politinių kalinių, įskaitant žurnalistus, teisininkus, profesinių sąjungų narius ir menininkus.

Vyriausybė šiais metais pradėjo nacionalinį dialogą, tikėdamasi į jį įtraukti opoziciją, kuri buvo išnaikinta per dešimtmetį represijų po to, kai kariuomenė po visuotinių protestų nušalino islamistinių pažiūrų prezidentą Mohamedą Morsį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius