Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto sostinėje tvyro chaosas, vos pavyko nuo plėšikų apsaugoti Nacionalinį muziejų (nuotraukos, atnaujinta 10.56 val.)

Nacionalinis Egipto muziejus nenukentėjo nuo ugnies ir nuo plėšikų po visą naktį šalies sostinėje Kaire vykusių neramumų.
Neramumai Egipte
Neramumai Egipte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po naktinių neramumų Kaire tvyro chaosas. Gatvėse nėra kelių policijos, įprastinių policijos postų. Gatvėse kalnai šiukšlių, apdegę automobiliai. Važiavimas gatvėse vyksta be jokių taisyklių. Į šalies sostinę įžengusi armija kontroliuoja tik kai kuriuos svarbiausius objektus.

Šeštadienio neramumų metu pavojus buvo kilęs ir Nacionaliniam Egipto muziejui. Jis yra Kairo centre Tahriro aikštėje, kur šeštadienį ryte siautėjo protestuotojai. Gretimame pastate, kuriame įsikūsi valdančioji partija, buvo kilęs gaisras, tačiau jis, laimei, nepersimetė į muziejų.

Pranešama, kad šiam muziejui buvo kilusi grėsmė būti nusiaubtam, tačiau saugoti jo stojo „gyvoji siena“ – šimtai egiptiečių. „Associated Press“ praneša, kad jie rėkė: „Pas mus čia ne Bagdadas“, turėdami omenyje tai, kad 2003 metais amerikiečiams įsiveržus į Iraką buvo nusiaubtas Bagdado muziejus.

Šiame muziejuje saugoma daugiau nei 120 tūkst. senojo Egipto meno kūrinių.

Pranešama, kad dabar padėtį Tahriro aikštėje kontroliuoja armija. Čia ir vėl renkasi žmonės, reikalaujantys prezidento atsistatydinimo. Skelbiama, kad girdėti šūviai.

Kaip jau skelbta anksčiau, Egipto prezidentas Hosni Mubarakas anksti šeštadienį ryte atleido šalies vyriausybę ir pažadėjo imtis demokratinių ir ekonominių reformų.

Atnaujinta 10.56 val. Egipte ir vėl užvirė neramumai. Kairo gatvėse girdėti šūviai, vietoje dirbantys žurnalistai skelbia, kad policija šaudo į minią. Tiesa, neaišku, kovinėmis ar guminėmis kulkomis. CNN praneša, kad pagrindinę aikštę apsupo tankai.

„Agence France-Presse“ praneša, kad gatvėse susirinko tūkstančiai žmonių, jie reikalauja prezidento atstsistatydinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius