-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK atstovas: ES palaiko G-7 komunikatą ir Kanados premjero įnašą

Europos Sąjunga visiškai palaiko G-7 komunikatą bei Kanados premjero Justino Trudeau įnašą rengiant dokumentą, per pirmadienį vykusią spaudos konferenciją pareiškė Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas.
Justinas Trudeau ir Donaldas Trumpas
Justinas Trudeau ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

EK pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris „privačiai pasveikino ministrą pirmininką Trudeau už priėmimą ir G-7 viršūnių susitikimo organizavimą“, nurodė atstovas spaudai, komentuodamas, kaip EK vadovas vertina JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimą, kad Kanados premjeras yra „išdavikas ir melagis“.

„Komisija ir toliau palaiko taisyklėmis grindžiamą daugiašalę sistemą“, – pridūrė M.Schinas.

„Scanpix“/AP nuotr./Jeanas-Claude'as Junckeris
„Scanpix“/AP nuotr./Jeanas-Claude'as Junckeris

Pasak jo, G-7 bendrą pareiškimą palaikanti EK „imsis visų priemonių mūsų lygyje, kad pasiektume tikslus, nurodytus šiame komunikate“.

Briuselis įsitikinęs, tęsė atstovas spaudai, kad šio dokumento tekstas „atspindi vertybes ir politiką, kurių laikosi Europos Sąjunga“.

„Ir toliau ginsime mūsų vertybes kartu su mūsų partneriais“, – pabrėžė M. Schinas ir pridūrė, kad J.Trudeau įnešė svarbų indelį į komunikato parengimą.

Atsakydamas į klausimą, ar Europa suvokia, kad daugiau nebegali pasikliauti Vašingtonu, jis paragino „vengti melodramiškų komentarų“.

Anot M.Schino, „visas pasaulis žino, kokia yra Europos Sąjungos pozicija“.

„Mes ir toliau teigiamai ir konstruktyviai vykdysime savo įsipareigojimus, remdamiesi tarptautinės sistemos taisyklėmis, kuriuos visada gynėme kartu su mūsų sąjungininkais. Taip buvo nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos, ir net anksčiau“, – aiškino EK atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius