-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK vicepirmininkas atsistatydina, kad galėtų siekti Nyderlandų premjero posto

Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Fransas Timmermansas (Fransas Timermansas) antradienį paskelbė atsistatydinantis iš pareigų, kad galėtų dalyvauti Nyderlandų visuotiniuose rinkimuose ir siekti šalies premjero posto.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), atsakydama į jo pranešimą, padėkojo 62 metų politikui už jo darbą vadovaujant Europos žaliojo kurso strategijai.

Dabar šis portfelis bus perduotas kitam jos pavaduotojui Marošui Sefčovičiui, sakoma Komisijos pranešime. Jame priduriama, kad pastarasis taip pat laikinai vykdys su klimato ir aplinkosaugos politika susijusias pareigas, kol bus paskirtas kitas Nyderlandų komisaras.

U. von der Leyen pagyrė F. Timmermansą kaip vieną pagrindinių savo komisijos narių, kurio darbas leido Europos Sąjungai smarkiai pasistūmėti siekiant su klimatu susijusių tikslų ir kuris darė įtaką daugeliui kitų politinių sprendimų.

Rinkimai Nyderlanduose vyks lapkričio 22 dieną. F. Timmermansas, centro kairiųjų politikas, juose vadovaus savo Darbo partijos (PvdA) ir Žaliųjų kairiųjų partijos („GroenLinks“) koalicijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius