-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK vicepirmininkas: V.Putinas remia ultradešiniąsias politines jėgas siekdamas suskaldyti Europą

Vladimiras Putinas rodo prielankumą kraštutiniams dešiniesiems siekdamas suskaldyti Europą, pareiškė Europos Komisijos vicepirmininkas Fransas Timmermansas ketvirtadienį, praėjus savaitei po Prancūzijos ultradešiniųjų lyderės Marine Le Pen susitikimo su Rusijos vadovu.
Fransas Timmermansas
Fransas Timmermansas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kraštutinių dešiniųjų stovyklos kandidatė į prezidentus M.Le Pen, raginanti palaikyti glaudesnius ryšius su V.Putinu, su Rusijos lyderiu Maskvoje susitiko likus vos mėnesiui iki pirmojo Prancūzijos prezidento rinkimų turo.

Šiame susitikime V.Putinas pabrėžė, kad Kremlius nesikiša į Prancūzijos politiką.

Tačiau Maskva akivaizdžiai demonstruoja prielankumą ir negaili pagyrų dešiniojo sparno ir euroskeptiškai nusiteikusiems Europos politikams. Pavyzdžiui, praėjusį mėnesį V.Putinas lankėsi Budapešte, į kurį atvyko sutvirtinti draugiškų ryšių su populistu Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu.

„Esama priežasties, kodėl ponas V.Putinas palaiko ultradešiniąsias jėgas visoje Europoje“, – sakė F.Timmermansas Ispanijos įstatymų leidėjams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen ir Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen ir Vladimiras Putinas

„Nes jis žino, kad ultradešiniosios jėgos mus silpnina, jis žino, kad jos mus skaldo“, – pabrėžė Europos Komisijos vicepirmininkas.

„Ir susiskaldžiusi Europa reiškia, kad Putinas yra bosas“, – pridūrė jis.

Pasak F.Timmermanso, jis nenori konflikto su Rusijos lyderiu, bet mano, kad „pakvietęs ponią M.Le Pen į Kremlių ir palaikydamas visokio plauko ultradešiniąsias partijas Europoje, V.Putinas siekia susiskaldymo“.

Rusija kaltinama tuo, kad kišosi į JAV prezidento rinkimų procesą siekdama paveikti rezultatus Donaldo Trumpo naudai. Dėl to Amerikos Kongrese šiuo metu atliekamas ne vienas tyrimas.

V.Putinas susitikimo su M.Le Pen metu pabrėžė, kad Kremlius nesikiša į Prancūzijos politiką.

Praėjusį mėnesį pagrindinis M.Le Pen varžovas rinkimuose, proeuropinių pažiūrų centristas Emmanuelis Macronas apkaltino Rusiją, kad ši bando sužlugdyti jo kampaniją, per valstybinę žiniasklaidą skleisdama melagingus gandus.

V.Putinas susitikimo su M.Le Pen metu pabrėžė, kad Kremlius nesikiša į Prancūzijos politiką.

„Mes jokiu būdu nenorime daryti įtakos dabartiniams įvykiams, tačiau pasiliekame teisę bendrauti su visų tos šalies politinių jėgų atstovais“, – sakė Rusijos lyderis.

Vis dėlto V.Putinas nedažnai susitinka su užsienio valstybės kandidatu į prezidentus likus tiek nedaug laiko iki rinkimų.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šį mėnesį susitiko su Prancūzijos socialistų kandidatu į prezidentus Benoit Hamonu ir E.Macronu, o sausį įvyko jos susitikimas su konservatorių kandidatu Francois Fillonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius