Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentas: kaip jaučiasi moteris, eidama Kairo gatve?

Dvi filmų kūrėjos – Tinne Van Loon ir Collete Ghunim – atliko eksperimentą, kuriuo buvo siekta parodyti, kaip jaučiasi moteris, eidama žmonių perpildytu Egipto sostinės Kairo tiltu.
Kairas
Kairas / Kadras iš filmuotos medžiagos

Vaizdo įraše matyti, kaip į su slapta kamera Kairo tiltu einančia C.Ghunim krypsta susidomėjusių ar užgaulių vyrų žvilgsnių.

VIDEO: Creepers on the Bridge

Amerikoje gimusi arabų kilmės C.Ghunim savo tamsiu gymiu pernelyg neišsiskyrė iš  vietinių moterų. Ji dėvėjo ilgą sijoną, marškinėlius ir megztuką. C.Ghunim ir T.Loon teigimu, visai nesvarbu, kuo moteris vilki ar kokios tautybės yra. Vien dėl to, kad yra moteris, ji Kaire sulauks daugybės dėmesio ir žvilgsnių, kurie skanuoja moters kūną it daiktą. Šie žvilgsniai, anot eksperimento autorių, yra viena iš seksualinio priekabavimo formų, kuri aiškiai rodo, jog moteris gatvėje negali jaustis saugi.

C.Ghunim buvo nuolat įsitempusi ir pasiruošusi gintis

Eksperimento autorės „Egiptian streets“ pasakojo, kad įrašas buvo nufilmuotas slapta, C.Ghunim einant Kasr El-Nil tiltu bei įmituojant pokalbį telefonu, kuriame ir buvo įmontuota slapta kamera. Moteris į ausis buvo įsikišusi ausines, o telefoną laikė prie burnos. Ji vaidino, kad yra labai įsijautusi į pokalbį ir žiūrėjo tiesiai prieš save. Pajutusi į save įsmeigtus vyrų žvilgsnius, telefoną kiek pasukdavo į jų pusę.

Eksperimentui buvo pasirinktas penktadienio vakaras. Taip pat ėjimo metu neseniai buvo pasibaigęs futbolo gerbėjų susitikimas, todėl vyrų buvo kiek daugiau nei įprastai ir nemažai jų ėjo grupelėmis. Tai, anot moterų, sustiprino baimę. C.Ghunim buvo nuolat įsitempusi ir pasiruošusi gintis.

Moterys pabrėžė, kad eksperimento tikslas nėra juodinti egiptiečius, arabus ar musulmonus, o atkreipti dėmesį į moters padėtį visame pasaulyje. „Huffington post“ jos teigė, kad seksualinio priekabiavimo mąstai Egipte yra milžiniški. Tai nereiškia, kad egiptiečiai yra priekabiautojai, ar kad tai vien arabų ar musulmonų problema. Anot jų, tai yra patriarchalinės visuomenės problema, kuri, deja, daugiau ar mažiau yra būdinga įvairiems viso pasaulio regionams.  

Šiuo metu moterys dirba ties pusvalandžio trukmės dokumentika apie seksualinį priekabiavimą Kaire. Šis eksperimentas, kūrėjų pavadintas „Gašlūnai ant tilto“,  bus būsimojo dokumentinio dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius