Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai: kad A.Merkel pralaimėtų rinkimus, Rusija gali kurstyti migrantus puldinėti moteris

Rusijos ir Sirijos agentai gali imti raginti Vokietijoje priglaustus migrantus puldinėti šalies moteris – taip esą būtų užtikrintas Angelos Merkel ir jos Krikščionių demokratų sąjungos pralaimėjimas kitų metų rinkimuose, paskelbė vienas Europos užsienio ryšių tarybos ekspertas.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šio analitinio centro eksperto Gustavo Gresselio teigimu, ir Rusija, ir Sirija yra suinteresuotos, kad Vokietijoje rinkimų kampanija nebūtų rami.

G.Gresselis teigia, kad tarp prieglobsčio prašytojų Vokietijoje yra Sirijos ir Rusijos saugumo tarnybų agentų, kurie netrukus gali būti „aktyvuoti“.

„Kas atsitiktų, jei vasarą, prieš rinkimus, būtų pranešta apie tokius pat užpuolimus kaip ir Kelne? Kaip tuomet sektųsi A.Merkel? Kokios būtų pasekmės rinkimams? Žinoma, pavyzdys ekstremalus, bet tai nėra neįmanoma“, – svarstė G.Gresselis.

Analitikas taip priminė masinius seksualinius užpuolimus Kelno mieste, kai buvo sutinkami Naujieji metai. Tąkart miesto moteris prie geležinkelio stoties organizuotai puolė migrantų gaujos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vokietijos policininkas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vokietijos policininkas

Šios atakos Vokietijoje sukėlė tikrą audrą, o prieš imigraciją nusistačiusios radikalios partijos „Alternatyva Vokietijai“ populiarumas pradėjo augti. Manoma, kad šios partijos atstovai pateks į Bundestagą.

Vokietijos saugumo tarnybos pranešė, kad Kremliaus programišiai gali kištis į kitų metų parlamento rinkimų kampaniją.

Tokie įspėjimai pasigirdo netrukus po to, kai Vokietijos saugumo tarnybos pranešė, kad Kremliaus programišiai gali kištis į kitų metų parlamento rinkimų kampaniją.

A.Merkel Maskvoje nėra mėgstama politikė – Rusijai nepatinka jos principingumas. Negana to, perrinkimo sieksianti Vokietijos kanclerė atkakliai teigia, kad sankcijas Kremliui reikia pratęsti, o tai pakartojo ir šią savaitę.

Šalies lyderė jau praėjusį mėnesį įspėjo, kad Rusija kišasi į rinkimų Vokietijoje kampaniją: „Mes jau dabar turime kovoti su dezinformacija iš Rusijos ir su rusišką atspalvį turinčiomis kibernetinėmis atakomis, suklastotomis naujienomis.“

„Tai yra kasdienis darbas. Tad gali būti, kad visa tai suvaidins vaidmenį per rinkimų kampaniją“, – pridūrė A.Merkel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius