Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertas: kaip sumažinti riziką tapti teroristinio išpuolio taikiniu

Pastaruoju metu netyla pranešimai apie tai, kad Europoje gali būti surengti teroro aktai. Buvęs specialiųjų tarnybų darbuotojas „Forbes“ žurnalui pasakojo, kaip sumažinti riziką tapti teroristų taikiniu.
Pakistano ginkluotosios pajėgos šturmavo teroristų užimtas patalpas ir išlaisvino įkaitus.
Antiteroristinis būrys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs specialiųjų tarnybų agentas, dabar vadovaujantis kompanijai „Insite Security Christopheris Falkenbergas teigė, kad nors nuspėti, kur bus surengtas teroro aktas, neįmanoma, kai kurios saugumo taisyklės riziką tapti teroristų taikiniu smarkiai sumažina.

Eksperto teigimu, nemaža teroro aktų rizika yra oro uostuose. Ch.Falkenbergas sako, kad daugelis teroro aktų yra įvykdomi zonoje iki praeinant saugumo kontrolę. Todėl, jo teigimu, vos atvykus į oro uostą reikėtų užsiregistruoti skrydžiui ir eiti į kur kas geriau saugomą zoną.

Renkantis viešbutį, anot eksperto, derėtų pasirinkti mažiau žinomą vardą, nes teroristai dažniausiai nori sulaukti kuo didesnio dėmesio, tad jų taikiniu tampa žinomos apgyvendinimo vietos, kur būna daug užsieniečių.

Ekspertas taip pat teigia, kad pagal galimybes reikėtų rinktis kambarius, esančius ne aukščiau 7 aukšto ir nesančius netoli įėjimo. Taip pat saugumo sumetimais geriausia rinktis kambarius, kurių langai išeina ne į gatvę.

Ekspertas teigia, kad ekstremalios situacijos taip nutolusios nuo kasdieninio gyvenimo, kad daugelis į jas pakliuvusių žmonių puola į paniką ir nesugeba priimti racionalių sprendimų. Todėl, anot eksperto, visuomet reikia iš anksto pasirūpinti saugumo informacija – pavyzdžiui, bent jau žvilgterėti į planus, kur yra atsarginiai išėjimai, kad netektų to daryti atsitikus nenumatytam atvejui, kuomet šaltu protu tai padaryti būtų sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius