Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekvadore per sprogimą, dėl kurio kaltinamos gaujos, žuvo penki žmonės

Ekvadoro uostamiestyje Gvajakilyje penki žmonės žuvo, dar mažiausiai 16 nukentėjo per sekmadienį nugriaudėjusį sprogimą, dėl kurio vyriausybė apkaltino organizuotą nusikalstamumą.
Sprogimo Ekvadore padariniai
Sprogimo Ekvadore padariniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ekvadoras Sprogimas

Prezidentas Guillermo Lasso paskelbė nepaprastąją padėtį Gvajakilyje, antrame pagal dydį šalies mieste, kur per sprogimą buvo sugriauti aštuoni namai ir sunaikinti du automobiliai.

G. Lasso per „Twitter“ perspėjo, kad prieš metus jo suformuota vyriausybė „neleis organizuotam nusikalstamumui bandyti kontroliuoti šalies“.

Sekmadienį įsigaliojusi nepaprastoji padėtis pietvakariniame pakrantės mieste truks 30 dienų, per spaudos konferenciją sakė saugumo sekretorius Diego Ordonezas.

Vidaus reikalų ministras Patricio Carrillo nurodė, kad penkių žuvusiųjų tapatybė nustatyta ir kad nė vienas iš jų neturėjo teistumo.

Pasak ministro, per sprogimą buvo sužeisti 17 žmonių, o už išpuolį atsakingi „organizuoto nusikalstamumo samdiniai“, jau ilgą laiką įsitraukę į prekybą narkotikais.

„Tai yra karo paskelbimas valstybei“, – pabrėžė P.Carrillo savo „Twitter“ žinutėje.

Ekvadoras, įsiterpęs tarp Kolumbijos ir Peru, dviejų didžiausių pasaulyje kokaino gamintojų, grumiasi su prekybos narkotikais kurstomo nusikalstamumo banga.

Įtampa tarp konkuruojančių narkotikų gaujų pasiekė ir Ekvadoro kalėjimus, kur nuo 2021 metų vasario susirėmimai ir žudynės pareikalavo mažiausiai 400 gyvybių.

„Arba mes su juo [organizuotu nusikalstamumu] susidorosime kartu, arba visuomenė sumokės dar didesnę kainą“, – perspėjo P.Carrillo.

Naujausiais Jungtinių Tautų duomenimis, 2020 metais Ekvadorui teko 6,5 proc. viso pasaulyje konfiskuoto kokaino.

Pernai 18 mln. gyventojų turinčioje Lotynų Amerikos šalyje žmogžudysčių lygis – 14 nužudymų 100 tūkst. gyventojų – beveik dvigubai viršijo 2020 metų rodiklį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius