Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Emirates“ pradėjo skolinti keleiviams planšetinius kompiuterius skrydžių į JAV metu

Dubajaus aviakompanija „Emirates“ trečiadienį pradėjo skolinti savo pirmos ir verslo klasės keleiviams planšetinius kompiuterius tiesioginių skrydžių į Jungtines Valstijas metu, reaguodama į Amerikos draudimą keleiviams įsinešti didesnius elektroninius prietaisus už standartinį išmanųjį telefoną.
Keleivis matuoja savo telefoną, ar jį galės įsinešti į orlaivį
Keleivis matuoja savo telefoną, ar jį galės įsinešti į orlaivį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausia Artimuosiuose Rytuose aviakompanija savo pranešime sakė, kad tokių priemonių ėmėsi siekdama „mažinti nepatogumus dėl neseniai įvesto draudimą elektroniniam prietaisams“.

Nuo trečiadienio pirmos ir verslo klasių keleiviai gali pasiskolinti planšetinį kompiuterį, prijungti savo US ir „toliau netrukdomai dirbti“.

Kiek anksčiau „Emirates“ keleiviams, skrendantiems į Jungtines Valstijas, leido naudotis savo nešiojamaisiais ir planšetiniais kompiuteriais iki pat įsėdimo į lėktuvą prieš apsaugai paimant prietaisus saugoti.

Jungtinės Valstijos praėjusį mėnesį paskelbė draudimą per tiesioginius skrydžius iš aštuonių Artimųjų Rytų šalių keleiviams į lėktuvų salonus įsinešti bet kokius elektroninius įrenginius, didesnius negu standartinis išmanusis telefonas. JAV pareigūnai nenurodė, kiek laiko galios šis draudimas, bet „Emirates“ naujienų agentūrai AFP sakė, kad bendrovei buvo nurodyta taikyti jį mažiausiai iki spalio 14 dienos.

Draudimas taip pat taikomas bet kokiai elektronikai, pardavinėjamai Dubajaus oro uosto neapmuitinamų prekių parduotuvėse.

„Emirates“ kasdien siunčia iš Dubajaus į Jungtines Valstijas 18 lėktuvų.

Naujasis draudimas taikomas keleiviams 10-yje oro uostų Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje, tarp jų Stambulo Ataturko tarptautiniame oro uoste ir Kataro Hamado tarptautiniame oro uoste.

Šis draudimas įžiebė pasipiktinimą regione, kad Vašingtonas vėl imasi priemonių prieš musulmoniškas šalis.

Tokį patį draudimą vėliau paskelbė ir Didžioji Britanija. Jis taikomas visiems skrydžiams iš Egipto, Turkijos, Jordanijos, Saudo Arabijos, Tuniso ir Libano.

JAV ir Britanija aiškina, kad šios priemonės imtasi siekiant padidinti saugumą, nes žvalgybos duomenys rodo, kad keleiviniai laineriai gali būti atakuojami sprogstamaisiais užtaisais, paslėptais dideliuose elektroniniuose įrenginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius